Telecí maso na paprice

Výborný pokrm hlavně pro děti...

27 září, 2016

S tímhle jídlem uspějete asi nejvíc u dětí. A to je dobře, telecí maso je nejen výborné, ale i zdravé. Vařím ho dětem už od prvních příkrmů (na paprice až později). K telecímu se podle mě nehodí zakysaná smetana jako ke kuřeti (viz Kuře na paprice), používám tedy smetanu sladkou. 

 

TELECÍ MASO NA PAPRICE

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření: 1,5 hod.

 

 

 

Pro 4 strávníky si připravte:

2 lžíce másla

1 velkou cibuli nasekanou nadrobno

1 lžíci mleté sladké papriky

3 kolečka červené papriky

1 měkké rajče překrojené napůl

maso z telecí kýty (např. váleček) pro 4 osoby

sůl

100 ml smetany ke šlehání

1 lžíci hladké mouky

dsc02500-large

 

Postup:

 

  1. V hluboké pánvi či hrnci s nepřilnavým dnem si na másle nechte zesklovatět cibuli. Zaprašte ji mletou paprikou a krátce orestujte společně. Pozor, nesmíte papriku připálit, zhořkla by nejen ona, ale zároveň i celá budoucí omáčka.
  2. Mezitím si omyjte a osušte maso a nakrájejte ho na kostky. Teď vhoďte do pánve kolečka papriky a rajče. Opečte s cibulí a pak přidejte maso. Zprudka ho opečte, aby se zatáhlo, osolte a podlijte vývarem či vroucí vodou tak, aby neplavalo.

    befunky-collage-large

  3. Na mírném plameni vařte asi 1,5 hodiny a průběžně podlévejte. Když je maso měkké, vyjměte ho ze šťávy, odložte stranou a šťávu přepasírujte přes síto. Vraťte ji do pánve a vlijte k ní smetanu, ve které jste rozšlehali mouku. Nechte projít varem a pečlivě míchejte. Teď vraťte do omáčky maso, promíchejte a můžete podávat. Nejlépe s rýží nebo knedlíky. Recepty na ně najdete zde: Rýže jako přílohaHouskový knedlík v hrnečku.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky