Fenyklová polévka

Miska plná zdraví...

2 května, 2021

Fenykl je úžasná a zdravá rostlina, která má široké využití. Pokud máte rádi jeho nezaměnitelnou chuť, tato polévka vás určitě potěší. Je jemná, voňavá a nasytí. 

 

 

FENYKLOVÁ POLÉVKA

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 25 min.

 

 

 

 

Ingredience:

 

2 lžíce másla

1 cibule nasekaná nadrobno

2 rozkrájené stroužky česneku

3 fenykly zbavené vrchní slupky a nakrájené na kousky

2 brambory nakrájené na kostičky

zeleninový vývar

1 celerová nať

1 lžíce citrónové šťávy

150 ml smetany ke šlehání

plátek másla na dokončení

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

 

  1. V hrnci rozpusťte máslo a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Pak k ní přihoďte česnek, který předem rozmáčknete nožem. Chvíli spolu opékejte.
  2. Nyní přihoďte na základ fenykl a brambory a restujte asi 2 minuty. Pak přilijte vývar, osolte a vložte do něj celerovou nať.
  3. Přiklopte hrnec pokličkou, ztlumte teplotu a vařte do změknutí fenyklu 20 minut.
  4. Na konci ochuťte citrónovou šťávou a vlijte smetanu. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte ještě plátek másla a opepřete.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky