Fenyklová polévka
Miska plná zdraví...
2 května, 2021
Fenykl je úžasná a zdravá rostlina, která má široké využití. Pokud máte rádi jeho nezaměnitelnou chuť, tato polévka vás určitě potěší. Je jemná, voňavá a nasytí.
FENYKLOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 25 min.
Ingredience:
2 lžíce másla
1 cibule nasekaná nadrobno
2 rozkrájené stroužky česneku
3 fenykly zbavené vrchní slupky a nakrájené na kousky
2 brambory nakrájené na kostičky
zeleninový vývar
1 celerová nať
1 lžíce citrónové šťávy
150 ml smetany ke šlehání
plátek másla na dokončení
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- V hrnci rozpusťte máslo a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Pak k ní přihoďte česnek, který předem rozmáčknete nožem. Chvíli spolu opékejte.
- Nyní přihoďte na základ fenykl a brambory a restujte asi 2 minuty. Pak přilijte vývar, osolte a vložte do něj celerovou nať.
- Přiklopte hrnec pokličkou, ztlumte teplotu a vařte do změknutí fenyklu 20 minut.
- Na konci ochuťte citrónovou šťávou a vlijte smetanu. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte ještě plátek másla a opepřete.
Napsat komentář