Houskový knedlík v hrnečku

Tak jednoduché a tak dobré!

31 července, 2016

Báli jste se domácích houskových knedlíků? Tak odteď už nemusíte! Jsou jednoduché a vynikající. Aby byly krásně kulaté, pomohou vám hrníčky.

 

HOUSKOVÝ KNEDLÍK V HRNEČKU

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: cca. 30 min.

 


Co potřebujete:

250 g hrubé mouky
250 ml mléka
2 včerejší rohlíky/housky nakrájené na drobné kostičky
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
1 lžičku soli
sádlo (případně jiný tuk) na vymazání hrnečků

 

Postup:

1. Do mísy naliju mléko, které vyšlehám se žloutky. Přisypu mouku, vymíchám směs dohladka a osolím. Poté přidám kostičky rohlíku nebo housky a nakonec opatrně vmíchám sníh.

2. Hotové těsto nechám asi 20 minut odpočívat. Mezitím si vymažu sádlem hrnečky – množství vychází na 4 hrnky. Dejte pozor, aby neměly zkosené stěny. Ty pak naplním těstem do dvou třetin. Každý hrneček přikryju alobalem, vložím do širokého kastrolu s vroucí vodou, která by měla sahat jen do poloviny výšky hrnků.


3. Přikryju pokličkou a stáhnu plamen tak, aby voda pouze jemně perlila. Trvá to do půl hodiny. Jestli je knedlík hotový, poznáte pomocí špejle. Po zapíchnutí do středu by na špejli nemělo zůstat těsto. Hrnečky opatrně vyjmu, nožem uvolním knedlíky od stěn a vyklepnu na prkénko. Nakrájím a podávám.

♥ Dle hlavního chodu a vaší chuti můžete do směsi nasekat petrželku nebo nastrouhanou karotku.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Houskový knedlík v hrnečku”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    To bude množství tak na jeden oběd, co? Já dělám knedle z půl kila a zbyde mi pár „koleček“ na jednu porci do mrazáku:-/ Až si konečně koupím ten velký velký hrnec, tak budu mít zkoušení tvých receptů mnohem jednodušší;-)

    • Moms Hotel Tereza napsal:

      Ano, je to na jeden oběd, pokud všichni čtyři sníte tak 4 – 5 knedlíků. Dá se říct, že v jednom hrnečku je tak 5 knedlíků (taky podle toho, jak silné je krájíš). 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky