Krůtí pečeně s česnekem

Křehké a šťavnaté pohoštění...

29 prosince, 2017

Jakákoliv pečeně je ideální, když se sejde velká rodina u jednoho stolu. Jedno z nejlepších mas je krůtí. Koupila jsem tentokrát horní stehna a byla nadšená (nejen já). Maso se jen rozsýpalo, bylo šťavnaté a báječně chutnalo. A nebylo potřeba skoro nic.

♥ Výhoda horních stehen je nejen v tom, že vám dlouhé kosti nezabírají místo v pekáči, maso také neobsahuje takové ty dlouhé ostré ploché šlachy.

 

 

KRŮTÍ PEČENĚ S ČESNEKEM

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 2, 5 hod.


Pro 6 osob si připravte:

 

8 lžic olivového oleje

3 horní krůtí stehna

sůl

mletou červenou papriku

kmín

4 plátky másla

1 neoloupanou paličku česneku překrojenou podélně napůl

 

 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 220´C.
  2. Stehna omyjte, osušte, vmasírujte do nich sůl a posypejte je mletou paprikou – z obou stran. Do pekáče nalijte polovinu olivového oleje a položte do něj maso. Polijte ho zbytkem oleje a posypejte kmínem. Přidejte česnek, některé stroužky rozházejte kolem stehen.

     

  3. Vložte přikrytý pekáč do trouby a pečte půl hodiny na 220´C. Poté podlijte stehna vroucí vodou a snižte teplotu na 160´C. Pečte je hodinu a půl.
  4. Poté odstraňte víko, polijte stehna vlastní šťávou, poklaďte na ně plátky másla a zvyšte teplotu na 180´C. Dopečte je ještě přibližně půl hodiny do zlaté křupavé kůrky.
  5. Upečené maso naporcujte, polijte šťávou a servírujte s rýží Rýže jako příloha, pečenými bramborami Pečené rozmarýnové brambory  nebo šťouchanými bramborami Šťouchané brambory s bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky