Krůtí maso s lesními houbami a tymiánem

Dokonalá podzimní symfonie...

8 září, 2017

Díky místnímu řezníkovi jsem pochopila, že k dušení a pečení je geniální vykostěné krůtí stehno. Dříve jsem vařila z prsou, ale dnes vím, že stehna jsou mnohem šťavnatější. Pokud máte možnost si toto maso koupit takhle hezky připravené, neváhejte. Vykostit ho určitě zvládnete i sami. No a k houbám nemám co dodat. Zbožňuji je ve všech podobách. Pod masem na víně jsou famózní a tymián vše dokonale podtrhuje.  

♥  Na pečení masa doporučuji litinový hrnec. Pořiďte si jej a budete ho milovat.

 

 

KRŮTÍ MASO S LESNÍMI HOUBAMI A TYMIÁNEM

 

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření + pečení: 2 hod.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

1 vykostěné krůtí stehno

2 lžíce másla

1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky

2 stroužky česneku nahrubo nasekaného

sůl

čerstvě mletý pepř

150 ml bílého vína

2 hrsti lesních hub pokrájených na kousky (čerstvých či mražených)

8 snítek čerstvého tymiánu + 4 na ozdobu

 

 

 

Postup:

  1. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Rozehřejte troubu na 180´C.
  2. V hrnci nebo v pekáči, který můžete použít jak na plotně, tak v troubě, orestujte cibuli. Po minutě k ní hoďte česnek.
  3. Opékejte ještě chvilku a pak na základu opečte ze všech stran maso, dokud nezbělá a nezatáhne se.

  4. Podlijte vínem, počkejte, až se polovina odpaří a přidejte houby a tymián. Promíchejte a podlijte trochou vroucí vody. Pečicí nádobu vložte do trouby.

  5. Pečte maso necelé 2 hodiny, podle potřeby podlijte vroucí vodou. Podávejte s rýží Rýže jako příloha nebo třeba se šťouchanými bramborami Šťouchané brambory s bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky