Krůtí maso s lesními houbami a tymiánem
Dokonalá podzimní symfonie...
8 září, 2017
Díky místnímu řezníkovi jsem pochopila, že k dušení a pečení je geniální vykostěné krůtí stehno. Dříve jsem vařila z prsou, ale dnes vím, že stehna jsou mnohem šťavnatější. Pokud máte možnost si toto maso koupit takhle hezky připravené, neváhejte. Vykostit ho určitě zvládnete i sami. No a k houbám nemám co dodat. Zbožňuji je ve všech podobách. Pod masem na víně jsou famózní a tymián vše dokonale podtrhuje.
♥ Na pečení masa doporučuji litinový hrnec. Pořiďte si jej a budete ho milovat.
KRŮTÍ MASO S LESNÍMI HOUBAMI A TYMIÁNEM
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření + pečení: 2 hod.
Na 4 porce budete potřebovat:
1 vykostěné krůtí stehno
2 lžíce másla
1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky
2 stroužky česneku nahrubo nasekaného
sůl
čerstvě mletý pepř
150 ml bílého vína
2 hrsti lesních hub pokrájených na kousky (čerstvých či mražených)
8 snítek čerstvého tymiánu + 4 na ozdobu
Postup:
- Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Rozehřejte troubu na 180´C.
- V hrnci nebo v pekáči, který můžete použít jak na plotně, tak v troubě, orestujte cibuli. Po minutě k ní hoďte česnek.
- Opékejte ještě chvilku a pak na základu opečte ze všech stran maso, dokud nezbělá a nezatáhne se.
- Podlijte vínem, počkejte, až se polovina odpaří a přidejte houby a tymián. Promíchejte a podlijte trochou vroucí vody. Pečicí nádobu vložte do trouby.
- Pečte maso necelé 2 hodiny, podle potřeby podlijte vroucí vodou. Podávejte s rýží Rýže jako příloha nebo třeba se šťouchanými bramborami Šťouchané brambory s bylinkami.
Leave a Reply