Krůtí prsíčka na fenyklu

Zdraví prospěšný pokrm...

8 ledna, 2017

Krůtí maso je jedno z nejzdravějších. U nás se jí hodně často, stále vymýšlím nové a nové recepty. Fenykl jsem si oblíbila v době, kdy moje děti byly ještě miminky. Často jsem jim ho přidávala do příkrmů pro jeho skvělé vlastnosti. Jedlá část rostliny je každá – semena, listy, stonek i cibule.  Fenykl prospívá trávení a obsahuje tělu velice prospěšné látky. Navíc skvěle chutná. Jen to spousta lidí neví.

 

KRŮTÍ PRSÍČKA NA FENYKLU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 40 min.

 

 

 

Pro 4 osoby si připravte:

 

500 g krůtích prsou

šťávu z půlky malého citrónu

2 lžíce másla

1 lžíci olivového oleje

1 velkou cibuli

150 ml bílého vína

200 ml drůbežího vývaru (já mám zásoby v mrazničce v krabičkách)  

1 fenykl pokrájený na asi 1 cm silné proužky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Omyté a osušené maso nakrájejte na silnější plátky nebo kostky a zakápněte je citrónem.
  2. Mezitím na másle a olivovém oleji opečte cibuli a pak na ni hoďte maso. Zprudka ho opečte ze všech stran, dokud se nezatáhne. Osolte a opepřete jej.
  3. Podlijte maso vínem. Až se víno zredukuje, přisypte fenykl. Podlijte vývarem a pod pokličkou zvolna duste do změknutí.

  4. Maso s fenyklovou šťávou podávejte třeba s rýží. Já ji připravuji takhle: Rýže jako příloha. Můžete ji pak ozdobit krásnými fenyklovými lístky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Krůtí prsíčka na fenyklu”

  1. Pavla napsal:

    Na ten fenykl se opravdu chystám. Díky za dodání odvahy

Napsat komentář: Pavla Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky