Krůtí prsíčka na fenyklu
Zdraví prospěšný pokrm...
8 ledna, 2017
Krůtí maso je jedno z nejzdravějších. U nás se jí hodně často, stále vymýšlím nové a nové recepty. Fenykl jsem si oblíbila v době, kdy moje děti byly ještě miminky. Často jsem jim ho přidávala do příkrmů pro jeho skvělé vlastnosti. Jedlá část rostliny je každá – semena, listy, stonek i cibule. Fenykl prospívá trávení a obsahuje tělu velice prospěšné látky. Navíc skvěle chutná. Jen to spousta lidí neví.
KRŮTÍ PRSÍČKA NA FENYKLU
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 40 min.
Pro 4 osoby si připravte:
500 g krůtích prsou
šťávu z půlky malého citrónu
2 lžíce másla
1 lžíci olivového oleje
1 velkou cibuli
150 ml bílého vína
200 ml drůbežího vývaru (já mám zásoby v mrazničce v krabičkách)
1 fenykl pokrájený na asi 1 cm silné proužky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Omyté a osušené maso nakrájejte na silnější plátky nebo kostky a zakápněte je citrónem.
- Mezitím na másle a olivovém oleji opečte cibuli a pak na ni hoďte maso. Zprudka ho opečte ze všech stran, dokud se nezatáhne. Osolte a opepřete jej.
- Podlijte maso vínem. Až se víno zredukuje, přisypte fenykl. Podlijte vývarem a pod pokličkou zvolna duste do změknutí.
- Maso s fenyklovou šťávou podávejte třeba s rýží. Já ji připravuji takhle: Rýže jako příloha. Můžete ji pak ozdobit krásnými fenyklovými lístky.
Na ten fenykl se opravdu chystám. Díky za dodání odvahy
Tak napiš, jak to dopadlo!