Česnečka
Ta pravá vzpruha...
7 ledna, 2017
Česnek je přírodní antibiotikum, to už věděly naše prababičky. A když si ho dáte v polévce, vašemu zdraví to jedině prospěje. Když je vám ouvej, česnečka vás postaví vás na nohy. A když je vám zrovna dobře, udělá vám ještě líp.
♥ Opět připomínám, že poctivý vývar nenahradíte. Jak uvádím u spousty receptů, nejlepší je vařit si ho do zásoby a uchovávat v krabičkách v mrazničce. Věřte, že bujóny k životu opravdu nepotřebujete. Recept najdete zde: Hovězí vývar.
ČESNEČKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 25 min.
Porce 6 osob:
1 velká lžíce sádla (Domácí sádlo a škvarky)
1 velká cibule nasekaná nadrobno
6 velkých stroužků česneku
1 l hovězího vývaru
1 velká brambora pokrájená na drobné kostičky
1 lžička kmínu
1 lžíce majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na sádle zpěňte cibulku a pak k ní prolisujte česnek. Ztlumte teplotu, aby se česnek nepřipálil, zhořknul by. Asi minutu je spolu zvolna opékejte.
- Zalijte cibulovo – česnekový základ vývarem, do kterého pak vhodíte brambory.
- Ochuťte polévku kmínem a osolte ji, vařte pak do změknutí brambor, asi 20 min.
- Ke konci vaření rozemněte majoránku mezi prsty a nasypte ji do polévky. Jemně opepřete a můžete podávat. K polévce se hodí chlebové nebo houskové krutonky.
Napsat komentář