Pomazánka – jak ji jen nazvat?

Na domácí chlebíčky i na housku..

1 září, 2016

Možná vás překvapí, že sem dávám něco tak prostého, jako je pomazánka se salámem. Ano, váhala jsem, ale jsem přece Mom´s  Hotel a dělím se s vámi o vše, co mám ráda. A zakládám si na jednoduchosti! Tuhle pomazánku dělává moje maminka a já se po ní můžu utlouct. Můžete ji natřít
(v silné vrstvě, prosím!) na chlebíčky pro návštěvu, na rohlík i chléb. Vždy bude stejně skvělá. 

 

POMAZÁNKA – JAK JI JEN NAZVAT? 

Doba přípravy:  10 min.

DSC01913 (Large)

 

Množství tak akorát pro 4:

 

4 natvrdo uvařená vajíčka

15 – 20 dkg kvalitního šunkového salámu vcelku

1 malá cibule nakrájená na maličké kostičky

2 nakládané okurky pokrájené na drobounko

majonéza – množství poznáte na hustotě sami – cca. půl malé skleničky (doporučuji Hellmann´s –
„Delikátní majonéza“)

2 trojúhelníčky taveného sýra

1 lžíce plnotučné hořčice

čerstvá nasekaná pažitka

sůl

čerstvě mletý pepř

♥ Pokud chcete vyrábět klasické chlebíčky, uvařte a nastrouhejte si do pomazánky  velkou nebo 2 malé brambory. Recept na domácí veku najdete zde: Domácí veka   

 

Postup:

Vajíčka a salám nastrouhejte do misky. Přidejte k nim ostatní suroviny – majonézu až nakonec, abyste získali správnou konzistenci. Osolte, opepřete a podávejte na pečivu.

 

DSC01916 (Large)

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Jeden komentář: “Pomazánka – jak ji jen nazvat?”

  1. 10.8.1979Jirina napsal:

    Připraveno, snědeno. A bylo pochváleno;-)

Napsat komentář: 10.8.1979Jirina Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky