Pomazánka – jak ji jen nazvat?
Na domácí chlebíčky i na housku..
1 září, 2016
Možná vás překvapí, že sem dávám něco tak prostého, jako je pomazánka se salámem. Ano, váhala jsem, ale jsem přece Mom´s Hotel a dělím se s vámi o vše, co mám ráda. A zakládám si na jednoduchosti! Tuhle pomazánku dělává moje maminka a já se po ní můžu utlouct. Můžete ji natřít
(v silné vrstvě, prosím!) na chlebíčky pro návštěvu, na rohlík i chléb. Vždy bude stejně skvělá.
POMAZÁNKA – JAK JI JEN NAZVAT?
Doba přípravy: 10 min.
Množství tak akorát pro 4:
4 natvrdo uvařená vajíčka
15 – 20 dkg kvalitního šunkového salámu vcelku
1 malá cibule nakrájená na maličké kostičky
2 nakládané okurky pokrájené na drobounko
majonéza – množství poznáte na hustotě sami – cca. půl malé skleničky (doporučuji Hellmann´s –
„Delikátní majonéza“)
2 trojúhelníčky taveného sýra
1 lžíce plnotučné hořčice
čerstvá nasekaná pažitka
sůl
čerstvě mletý pepř
♥ Pokud chcete vyrábět klasické chlebíčky, uvařte a nastrouhejte si do pomazánky velkou nebo 2 malé brambory. Recept na domácí veku najdete zde: Domácí veka
Postup:
Vajíčka a salám nastrouhejte do misky. Přidejte k nim ostatní suroviny – majonézu až nakonec, abyste získali správnou konzistenci. Osolte, opepřete a podávejte na pečivu.
Připraveno, snědeno. A bylo pochváleno;-)