Vepřové plátky na houbách
Úžasné spojení chutí podzimu...
23 září, 2020
Maso a houby, to je dokonalá kombinace. Šťáva, která dušením vznikne, je vždycky voňavá a chuťově tak plná! Jaké houby zvolíte, je na vás. Za mě jsou nejlepší lesní. Pokud nemáte čerstvé, sáhněte do mrazáku po zásobách nebo použijte sušené. Vše doplňte bylinkami a pak už si jen užívejte tu úžasnou chuť.
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA HOUBÁCH
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 45 min.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
4 lžíce másla
1 velkou cibuli
500 g vepřové plece
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžičku mleté červené papriky
3 hrsti lesních hub pokrájených na kostičky
100 ml bílého vína
lístky z 8 snítek čerstvé majoránky
vývar na podlévání
nasekaný libeček a pár lístků majoránky na dokončení
Postup:
- Ve vysoké pánvi rozehřejte máslo a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Mezitím si nachystejte maso. Omyjte ho, osušte a nakrájejte na malé tenčí plátky. Osolte, opepřete a zasypejte zlehka paprikou.
- Opečte maso na cibuli z obou stran, dokud se nezatáhne a pak přidejte houby. Obalte je promícháním v tuku a pak vše zalijte bílým vínem.
- Asi v půlce vaření přidejte majoránku. Podle potřeby podlévejte horkým vývarem, případně vodou. Stále udržujte hladinu, abyste měli dost omáčky. Duste doměkka. Na malé plátky postačí 40 minut.
- Hotové maso na konci ještě zasypejte čerstvým libečkem a lístky majoránky. Podávejte s rýží. Já ji vařím takhle: Rýže jako příloha
Napsat komentář