Vepřové plátky na houbách

Úžasné spojení chutí podzimu...

23 září, 2020

Maso a houby, to je dokonalá kombinace. Šťáva, která dušením vznikne, je vždycky voňavá a chuťově tak plná! Jaké houby zvolíte, je na vás. Za mě jsou nejlepší lesní. Pokud nemáte čerstvé, sáhněte do mrazáku po zásobách nebo použijte sušené. Vše doplňte bylinkami a pak už si jen užívejte tu úžasnou chuť.

 

 

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA HOUBÁCH

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 45 min.

Pro 4 osoby budete potřebovat:

4 lžíce másla

1 velkou cibuli

500 g vepřové plece

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžičku mleté červené papriky

3 hrsti lesních hub pokrájených na kostičky

100 ml bílého vína

lístky z 8 snítek čerstvé majoránky

vývar na podlévání

nasekaný libeček a pár lístků majoránky na dokončení

 

 

 

Postup:

  1. Ve vysoké pánvi rozehřejte máslo a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Mezitím si nachystejte maso. Omyjte ho, osušte a nakrájejte na malé tenčí plátky. Osolte, opepřete a zasypejte zlehka paprikou.
  2. Opečte maso na cibuli z obou stran, dokud se nezatáhne a pak přidejte houby. Obalte je promícháním v tuku a pak vše zalijte bílým vínem.
  3. Asi v půlce vaření přidejte majoránku. Podle potřeby podlévejte horkým vývarem, případně vodou. Stále udržujte hladinu, abyste měli dost omáčky. Duste doměkka. Na malé plátky postačí 40 minut.

  4. Hotové maso na konci ještě zasypejte čerstvým libečkem a lístky majoránky. Podávejte s rýží. Já ji vařím takhle: Rýže jako příloha

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky