Pečené kuřecí maso s dýní

Dokonalé podzimní spojení...

17 října, 2019

Jemné drůbeží maso se k podzimní dýni hodí dokonale. Během pečení se chutě krásně spojí. Navíc jde o velice zdravý pokrm, který vašemu tělu jen prospěje. Stehenní řízky jsou pro pečení v troubě ideální, jejich maso je krásně šťavnaté. 

 

 

PEČENÉ KUŘECÍ MASO S DÝNÍ

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření + pečení: 1 hod.

 

 

 

Na 4 porce si připravte:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

4 šalotky

2 nasekané stroužky česneku

4 kuřecí stehenní řízky (můžete nakombinovat s prsními)

sůl

čerstvě mletý pepř

6 snítek tymiánu

150 ml bílého vína

1 dýně hokkaido

hrst jader vlašských ořechů

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 200´C.
  2. V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a orestujte celé (pokud jsou velké, pak napůl překrojené) šalotky. Poté přidejte česnek a ještě spolu chvíli opékejte.
  3. Maso omyjte a osušte a vložte do pánve na základ. Osolte a opepřete. Opečte ho z obou stran a pak podlijte vínem. Přihoďte tymián.

  4. Dýni omyjte (nemusíte ji loupat), rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky.
  5. Přesuňte opečené maso se šalotkami a česnekem do zapékací mísy, vyskládejte kolem dýni, nasypejte ořechy, přikryjte mísu alobalem a vložte do trouby.

  6. Pečte 45 minut, podle potřeby podlijte během pečení trochou vroucí vody.
  7. Upečené maso s dýní podávejte třeba s rýží. Recept zde: Rýže jako příloha

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky