Pečené kuřecí maso s dýní
Dokonalé podzimní spojení...
17 října, 2019
Jemné drůbeží maso se k podzimní dýni hodí dokonale. Během pečení se chutě krásně spojí. Navíc jde o velice zdravý pokrm, který vašemu tělu jen prospěje. Stehenní řízky jsou pro pečení v troubě ideální, jejich maso je krásně šťavnaté.
PEČENÉ KUŘECÍ MASO S DÝNÍ
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření + pečení: 1 hod.
Na 4 porce si připravte:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
4 šalotky
2 nasekané stroužky česneku
4 kuřecí stehenní řízky (můžete nakombinovat s prsními)
sůl
čerstvě mletý pepř
6 snítek tymiánu
150 ml bílého vína
1 dýně hokkaido
hrst jader vlašských ořechů
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200´C.
- V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a orestujte celé (pokud jsou velké, pak napůl překrojené) šalotky. Poté přidejte česnek a ještě spolu chvíli opékejte.
- Maso omyjte a osušte a vložte do pánve na základ. Osolte a opepřete. Opečte ho z obou stran a pak podlijte vínem. Přihoďte tymián.
- Dýni omyjte (nemusíte ji loupat), rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky.
- Přesuňte opečené maso se šalotkami a česnekem do zapékací mísy, vyskládejte kolem dýni, nasypejte ořechy, přikryjte mísu alobalem a vložte do trouby.
- Pečte 45 minut, podle potřeby podlijte během pečení trochou vroucí vody.
- Upečené maso s dýní podávejte třeba s rýží. Recept zde: Rýže jako příloha
Napsat komentář