Houbový quiche

Voňavé a křehké pohoštění...

1 října, 2019

Mám pro vás další úžasný quiche, tentokrát s lesními houbami. Korpus opět patří  francouzské kuchařce Julii Child, opravdu neznám lepší. Pokud máte rádi houby jako já, budete nadšeni. Quiche se báječně hodí třeba k večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu. Já jsem ho pekla na oslavu tatínka mé kamarádky. Měl prý velký úspěch!

 

 

HOUBOVÝ QUICHE

Doba přípravy: 15 min. + 10 min.

Doba pečení: 10 min. + 25 min.

 

Ingredience:

TĚSTO:

280 g hladké mouky

1 lžička soli

¼ lžičky cukru

170 g studeného másla nasekaného na cca. centimetrové kousky

4 lžíce olivového oleje

1/3 hrnku ledové vody

 

 

NÁPLŇ:

1 lžíce másla

300 g lesních hub očištěných a nakrájených na kostičky

2 stroužky česneku

lístečky ze 4 snítek tymiánu

malá hrst nasekané máty

250 g ricotty

3 vejce

50 g nastrouhaného parmazánu

špetka muškátového oříšku

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte těsto. Pokud jej budete těsto připravovat ručně, pracujte velmi rychle, abyste příliš nezahřáli máslo. V robotu bude těsto raz dva. Všechny suroviny smíchejte hodně rychle a na konci přilijte ledovou vodu. Ještě prohněťte – opět rychle a vytvořte z těsta kouli. Těsto by nemělo lepit a hotové je tehdy, když začíná tuhnout. Zabalte ho do fólie a vložte na půl hodiny do chladu.
  2. Mezitím si nachystejte náplň. V nepřilnavém kastrůlku poduste 10 minut houby na másle. Prolisujte k nim česnek a přidejte tymián s mátou. Osolte.
  3. Ricottu vyšlehejte s vejci a přisypejte parmazán, nastrouhejte muškátový oříšek a přidejte podušené houby. Promíchejte.
  4. Rozpalte si troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
  5. Těsto položte na pomoučený vál a vyválejte ho dokulata. Mělo by být větší než forma, budete ho ohýbat přes okraje. Formu vymažte máslem. Válečkem do ní přeneste těsto a upravte tvar. Dno hustě propíchejte vidličkou, aby se při pečení nezvedalo. Předpečte korpus 10 minut.

  6. Po 10 minutách korpus vyjměte a nalijte na něj náplň. Vraťte do trouby a dopékejte ještě 25 minut dozlatova.
  7. Quiche podávejte teplý nebo studený. Obojí je úchvatné.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Houbový quiche”

  1. […] jsem nevěděla, co s nasbíranými houbami, tak mě hned padl do oka recept od Mom´s hotel na houbový quiche. Musela jsem ho vyzkoušet. 🙂 A protože nám moc chutnal, tak se s vámi o […]

Napsat komentář: Moms Hotel Tereza Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky