Krůtí guláš
Báječný víkendový oběd...
30 března, 2019
Jestli jste milovníci klasické kuchyně, máte chuť na guláš a chcete ho mít rychle na stole, zkuste variantu s krůtím masem. Chuť je skvělá, krůtí maso je zdravé a tuhle dobrotu ocení i děti.
KRŮTÍ GULÁŠ
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 1 hod.
Na 4 porce budete potřebovat:
600 g masa z krůtího prsa
2 lžíce másla
2 cibule posekané nadrobno
1 lžíci mleté sladké papriky
1 lžíci kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku
5 lžic rajského protlaku
1 dcl červeného vína
drůbeží vývar na podlití
2 lžíce sušené majoránky
2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky.
- V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo a opečte na něm zvolna cibuli do světle hnědé barvy. Zaprašte ji paprikou a promíchejte. Poté přihoďte kmín, nechte ho zavonět a přidejte maso.
- Maso opékejte ze všech stran, dokud nezmění barvu. Osolte a opepřete jej. Nyní k němu prolisujte česnek, přidejte vývar, zamíchejte a vlijte víno.
- Když se víno z půlky odpaří, vlijte vývar (nebo vroucí vodu) taky, aby maso neplavalo. Přiklopte pokličkou a při mírné teplotě duste necelou hodinu doměkka. Podle potřeby podlévejte. Před koncem vsypte majoránku.
- Na zahuštění šťávy nalijte do 1/3 hrnku vlažnou vodu a vidličkou v ní rozšlehejte mouku. Vlijte do hrnce a promíchejte. Guláš podávejte s jakoukoliv přílohou. Výborný bude s knedlíkem. Recept zde: Houskový knedlík v hrnečku
Napsat komentář