Krůtí guláš

Báječný víkendový oběd...

30 března, 2019

Jestli jste milovníci klasické kuchyně, máte chuť na guláš a chcete ho mít rychle na stole, zkuste variantu s krůtím masem. Chuť je skvělá, krůtí maso je zdravé a tuhle dobrotu ocení i děti. 

 

 

KRŮTÍ GULÁŠ

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 1 hod.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

600 g masa z krůtího prsa

2 lžíce másla

2 cibule posekané nadrobno

1 lžíci mleté sladké papriky

1 lžíci kmínu

sůl

čerstvě mletý pepř

2 stroužky česneku

5 lžic rajského protlaku

1 dcl červeného vína

drůbeží vývar na podlití

2 lžíce sušené majoránky

2 lžíce hladké mouky

 

 

 

Postup:

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo a opečte na něm zvolna cibuli do světle hnědé barvy. Zaprašte ji paprikou a promíchejte. Poté přihoďte kmín, nechte ho zavonět a přidejte maso.
  3. Maso opékejte ze všech stran, dokud nezmění barvu. Osolte a opepřete jej. Nyní k němu prolisujte česnek, přidejte vývar, zamíchejte a vlijte víno.
  4. Když se víno z půlky odpaří, vlijte vývar (nebo vroucí vodu) taky, aby maso neplavalo. Přiklopte pokličkou a při mírné teplotě duste necelou hodinu doměkka. Podle potřeby podlévejte. Před koncem vsypte majoránku.
  5. Na zahuštění šťávy nalijte do 1/3 hrnku vlažnou vodu a vidličkou v ní rozšlehejte mouku. Vlijte do hrnce a promíchejte. Guláš podávejte s jakoukoliv přílohou. Výborný bude s knedlíkem. Recept zde: Houskový knedlík v hrnečku

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky