Kaspressknödel (knedlík do polévky)
Poctivá alpská kuchyně...
17 ledna, 2019
Miluji alpskou kuchyni. Žádný horal si neumí představit život bez Kaspressknödelsuppe. Základem je silný hovězí vývar a do něj patří knedlík z poctivého výrazného horského sýru. Až tuhle dobrotu ochutnáte, vsadím se, že ji zařadíte do svého kuchařského repertoáru jako já. Příprava je jednoduchá a chuť luxusní!
KASPRESSKNÖDEL – KNEDLÍK DO POLÉVKY
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 10 min. (když už máte vývar)
Ingredience na 12 knedlíků:
1 cibule nasekaná nadrobno
1 lžíce másla
300 g na kostičky nakrájeného staršího pečiva
300 ml mléka
200 g nastrouhaného horského tvrdého sýra (orig. Graukäse)
3 vejce
2 lžičky majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
1 l hovězího vývaru Hovězí vývar
slunečnicový olej
nasekaná pažitka a petrželka na ozdobu
Postup:
- Na rozehřátém másle poduste cibuli. Mezitím si ve velké míse smíchejte kostičky pečiva, které zalijete je mlékem, sýr, mléko, vejce a majoránku. Přidejte podušenou cibuli. Osolte a opepřete. Vymíchejte v těsto.
- Rozpalte na nepřilnavé pánvi olej. Rukama tvořte knedlíky ve velikosti dlaně a opečte je z každé strany dozlatova. Trvá to asi 8 minut.
- Hotový knedlík vložte vždy do talíře, zalijte horkým čistým vývarem a zasypejte pažitkou. Můžete ozdobit petrželkou.
Napsat komentář