Kaspressknödel (knedlík do polévky)

Poctivá alpská kuchyně...

17 ledna, 2019

Miluji alpskou kuchyni. Žádný horal si neumí představit život bez Kaspressknödelsuppe. Základem je silný hovězí vývar a do něj patří knedlík z poctivého výrazného horského sýru. Až tuhle dobrotu ochutnáte, vsadím se, že ji zařadíte do svého kuchařského repertoáru jako já. Příprava je jednoduchá a chuť luxusní!

 

 

KASPRESSKNÖDEL – KNEDLÍK DO POLÉVKY

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 10 min. (když už máte vývar)

 

Ingredience na 12 knedlíků:

1 cibule nasekaná nadrobno

1 lžíce másla

300 g na kostičky nakrájeného staršího pečiva

300 ml mléka

200 g nastrouhaného horského tvrdého sýra (orig. Graukäse)

3 vejce

2 lžičky majoránky

sůl

čerstvě mletý pepř

1 l hovězího vývaru Hovězí vývar

slunečnicový olej

nasekaná pažitka a petrželka na ozdobu

 

 

 

Postup:

  1. Na rozehřátém másle poduste cibuli. Mezitím si ve velké míse smíchejte kostičky pečiva, které zalijete je mlékem, sýr, mléko, vejce a majoránku. Přidejte podušenou cibuli. Osolte a opepřete. Vymíchejte v těsto.

  2. Rozpalte na nepřilnavé pánvi olej. Rukama tvořte knedlíky ve velikosti dlaně a opečte je z každé strany dozlatova. Trvá to asi 8 minut.

  3. Hotový knedlík vložte vždy do talíře, zalijte horkým čistým vývarem a zasypejte pažitkou. Můžete ozdobit petrželkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky