Krůtí maso v medovo – hořčičné omáčce s mrkví

Na slano - sladké vlně...

25 října, 2018

Ideální večeře pro všední den. Omáčka bude chutnat i trošičku větším dětem. Hořčice s medem skvěle fungují a mrkev s nimi báječně ladí. Krůtí maso je zdravé a dietní. Tohle jídlo vás prostě bude bavit.

KRŮTÍ MASO V MEDOVO – HOŘČIČNÉ OMÁČCE S MRKVÍ

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Ingredience pro 4 osoby:

 

MASO:

600 g krůtích prsou

sůl

2 lžíce řepkového oleje

120 ml vody

4 vrchovaté lžíce kremžské hořčice

4 lžíce medu

100 ml Crème Fraiche (příp. zakysané smetany)

 

MRKEV:

6 velkých mrkví pokrájených na kolečka

2 lžíce másla

čerstvě mletý pepř

½ lžičky cukru

 

Postup:

  1. Krůtí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Osolte.
  2. V hlubší nepřilnavé pánvi rozpalte olej a maso na něm zvolna opečte ze všech stran. Po 5 minutách vlijte vodu smíchanou s hořčicí a medem. Promíchejte, přiklopte poklicí a duste 25 minut doměkka. Pokud se tekutina příliš zredukuje, podlijte v průběhu vroucí vodou.

  3. Mezitím si připravte mrkev. Vhoďte ji do kastrůlku na rozehřáté máslo. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, ztlumte teplotu a duste pod pokličkou 10 minut. Bude – li to třeba, podlijte trochou vroucí vody.

  4. Když je maso měkké, vmíchejte Crème Fraiche nebo zakysanou smetanu. Získáte tak sametovou omáčku.
  5. Jako příloha se skvěle hodí rýže. Rýže jako příloha

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky