Krůtí maso v medovo – hořčičné omáčce s mrkví
Na slano - sladké vlně...
25 října, 2018
Ideální večeře pro všední den. Omáčka bude chutnat i trošičku větším dětem. Hořčice s medem skvěle fungují a mrkev s nimi báječně ladí. Krůtí maso je zdravé a dietní. Tohle jídlo vás prostě bude bavit.
KRŮTÍ MASO V MEDOVO – HOŘČIČNÉ OMÁČCE S MRKVÍ
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 30 min.
Ingredience pro 4 osoby:
MASO:
600 g krůtích prsou
sůl
2 lžíce řepkového oleje
120 ml vody
4 vrchovaté lžíce kremžské hořčice
4 lžíce medu
100 ml Crème Fraiche (příp. zakysané smetany)
MRKEV:
6 velkých mrkví pokrájených na kolečka
2 lžíce másla
čerstvě mletý pepř
½ lžičky cukru
Postup:
- Krůtí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Osolte.
- V hlubší nepřilnavé pánvi rozpalte olej a maso na něm zvolna opečte ze všech stran. Po 5 minutách vlijte vodu smíchanou s hořčicí a medem. Promíchejte, přiklopte poklicí a duste 25 minut doměkka. Pokud se tekutina příliš zredukuje, podlijte v průběhu vroucí vodou.
- Mezitím si připravte mrkev. Vhoďte ji do kastrůlku na rozehřáté máslo. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, ztlumte teplotu a duste pod pokličkou 10 minut. Bude – li to třeba, podlijte trochou vroucí vody.
- Když je maso měkké, vmíchejte Crème Fraiche nebo zakysanou smetanu. Získáte tak sametovou omáčku.
- Jako příloha se skvěle hodí rýže. Rýže jako příloha
Napsat komentář