Kuřecí stehna s houbovou omáčkou
Zase ty houby...
24 září, 2018
Houby, houby a zase houby. Já je prostě zbožňuji! Ať už se krčí v mechu nebo je s láskou čistím. A jejich vůně, když se hodí na pánev, tak ta je nezaměnitelná. Tentokrát jsem je spojila s kuřetem. A rozhodně jsem neudělala chybu.
KUŘECÍ STEHNA S HOUBOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 25 min.
Doba vaření + pečení: 1 a ½ hod.
Na 2 porce jsou potřeba:
2 kuřecí stehna
sůl
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule nasekaná nadrobno
1 menší pórek pokrájený na kolečka
4 větší hříbky nakrájené na plátky
100 ml bílého vína
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé petrželky
Postup:
- Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran osolte. Na rozehřátém másle s olivovým olejem je zprudka opečte z obou stran – nejlépe v pánvi, kterou můžete použít jak na plotně, tak v troubě.
- Nyní přihoďte cibuli, orestujte a po chvíli vhoďte do pánve i česnek a pórek. Opékejte asi 2 minuty a přidejte houby. Promíchejte. Když se obalí tukem, vlijte víno a nechejte ho zredukovat na polovinu. Poté podlijte trochou vroucí vody a duste pod pokličkou 1 hodinu. Před uplynutím času si rozehřejte troubu na 200´C.
- Vložte pánev do trouby a odkryté kuře ještě dopékejte dozlatova. Podle potřeby podlijte. Před podáváním dotáhněte chuť trochou mletého pepře a zasypejte kuře i omáčku petrželkou. Vynikající přílohou je rýže. Jak na ni? Rýže jako příloha
Napsat komentář