Kuřecí stehna s houbovou omáčkou

Zase ty houby...

24 září, 2018

Houby, houby a zase houby. Já je prostě zbožňuji! Ať už se krčí v mechu nebo je s láskou čistím. A jejich vůně, když se hodí na pánev, tak ta je nezaměnitelná. Tentokrát jsem je spojila s kuřetem. A rozhodně jsem neudělala chybu.

 

 

KUŘECÍ STEHNA S HOUBOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 25 min.

Doba vaření + pečení: 1 a ½ hod.

Na 2 porce jsou potřeba:

2 kuřecí stehna

sůl

2 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 cibule nasekaná nadrobno

1 menší pórek pokrájený na kolečka

4 větší hříbky nakrájené na plátky

100 ml bílého vína

čerstvě mletý pepř

hrst čerstvé petrželky

 

Postup:

  1. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran osolte. Na rozehřátém másle s olivovým olejem je zprudka opečte z obou stran – nejlépe v pánvi, kterou můžete použít jak na plotně, tak v troubě.
  2. Nyní přihoďte cibuli, orestujte a po chvíli vhoďte do pánve i česnek a pórek. Opékejte asi 2 minuty a přidejte houby. Promíchejte. Když se obalí tukem, vlijte víno a nechejte ho zredukovat na polovinu. Poté podlijte trochou vroucí vody a duste pod pokličkou 1 hodinu. Před uplynutím času si rozehřejte troubu na 200´C.

  3. Vložte pánev do trouby a odkryté kuře ještě dopékejte dozlatova. Podle potřeby podlijte. Před podáváním dotáhněte chuť trochou mletého pepře a zasypejte kuře i omáčku petrželkou. Vynikající přílohou je rýže. Jak na ni? Rýže jako příloha

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky