Jablečný dort s mascarpone
Takhle voní podzim...
22 září, 2018
Jablka jsou hvězdnou přísadou každého podzimního dezertu. Ve spojení s mascarpone zajistí vláčnost a šťavnatost. Tenhle italský recept mě zaujal po prvním přečtení a byl ještě lepší, než jsem čekala. Dort zmizel během jednoho odpoledne.
JABLEČNÝ DORT S MASCARPONE
Doba přípravy: 30 min.
Doba pečení: 45 min.
Na velkou dortovou formu:
4 velká jablka
4 vejce
200 g cukru krupice
250 g mascarpone
200 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
½ lžičky mleté skořice
2 lžíce třtinového cukru
cukr moučka a ½ lžičky skořice na posypání
Postup:
- Jablka omyjte a oloupejte. Rozehřejte troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Potom přidejte mascarpone, mouku a prášek do pečiva. Vymíchejte v hladké těsto.
- 2 jablka nakrájejte na kostičky a přimíchejte je do těsta.
- Rozevírací dortovou formu vymažte máslem a vysypejte krupicí. Těsto do ní rovnoměrně nalijte a uhlaďte.
- Měsíčky jablek rozložte vějířovitě po celé ploše koláče.
- Posypejte jablka třtinovým cukrem.
- Vložte formu do trouby a pečte koláč přibližně 45 minut. Po vychladnutí smíchejte moučkový cukr se skořicí a dort poprašte.
dnes peču.jsem zvědavá.moc se recept líbil
Tak doufám, že se povedl a chutnal! 🙂