Jablečný dort s mascarpone

Takhle voní podzim...

22 září, 2018

Jablka jsou hvězdnou přísadou každého podzimního dezertu. Ve spojení s mascarpone zajistí vláčnost a šťavnatost. Tenhle italský recept mě zaujal po prvním přečtení a byl ještě lepší, než jsem čekala. Dort zmizel během jednoho odpoledne.

 

JABLEČNÝ DORT S MASCARPONE

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 45 min.

 

 

 

Na velkou dortovou formu:

 

4 velká jablka

4 vejce

200 g cukru krupice

250 g mascarpone

200 g hladké mouky

1 kypřicí prášek do pečiva

½ lžičky mleté skořice

2 lžíce třtinového cukru

 

cukr moučka a ½ lžičky skořice na posypání

 

 

Postup:

  1. Jablka omyjte a oloupejte. Rozehřejte troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  2. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Potom přidejte mascarpone, mouku a prášek do pečiva. Vymíchejte v hladké těsto.
  3. 2 jablka nakrájejte na kostičky a přimíchejte je do těsta.

  4. Rozevírací dortovou formu vymažte máslem a vysypejte krupicí. Těsto do ní rovnoměrně nalijte a uhlaďte.

  5. Měsíčky jablek rozložte vějířovitě po celé ploše koláče.

  6. Posypejte jablka třtinovým cukrem.

  7. Vložte formu do trouby a pečte koláč přibližně 45 minut. Po vychladnutí smíchejte moučkový cukr se skořicí a dort poprašte.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Jablečný dort s mascarpone”

  1. dana napsal:

    dnes peču.jsem zvědavá.moc se recept líbil

Napsat komentář: Moms Hotel Tereza Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky