Krůtí prsa na žampiónech s rozmarýnem
Bylinky a houby rozhodně patří k sobě...
9 června, 2018
Krůtí maso je úžasně variabilní. Prsíčka jsou sušší, proto je ideální dusit je v bohaté šťávě. Rozumí si s bylinkami i houbami, já jsem tentokrát zkombinovala rozmarýn s malými hnědými žampióny. Příprava je rychlá a jednoduchá a chuť výborná.
KRŮTÍ PRSA NA ŽAMPIÓNECH S ROZMARÝNEM
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 1 hod.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 krůtí prsa
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžičku mleté papriky
3 lžíce másla
1 cibuli posekanou nadrobno
250 g hnědých krémových žampiónů
150 ml bílého vína
500 ml drůbežího vývaru na podlití
2 větvičky rozmarýnu
Postup:
- Krůtí prsa omyjte, osušte a ochuťte solí, pepřem a paprikou. Zprudka je opečte ze všech stran na másle.
- Když se maso zatáhne a změní barvu, vyjměte jej a orestujte v hrnci cibuli.
- Vraťte k ní krůtí prsa a vsypte žampióny. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se z poloviny odpaří.
- Nyní vlijte vývar – tolik, aby bylo maso téměř ponořené. Vložte rozmarýn. Duste pod pokličkou při mírné teplotě necelou hodinu. Podle potřeb ještě podlijte vroucí vodou. Maso by mělo být stále ponořené do dvou třetin.
- Když je maso měkké, podle potřeby dochuťte šťávu. Podávejte s rýží Rýže jako příloha nebo třeba opečenými bramborami Pečené rozmarýnové brambory.
Napsat komentář