Krůtí prsa na žampiónech s rozmarýnem

Bylinky a houby rozhodně patří k sobě...

9 června, 2018

Krůtí maso je úžasně variabilní. Prsíčka jsou sušší, proto je ideální dusit je v bohaté šťávě. Rozumí si s bylinkami i houbami, já jsem tentokrát zkombinovala rozmarýn s malými hnědými žampióny. Příprava je rychlá a jednoduchá a chuť výborná.

 

KRŮTÍ PRSA NA ŽAMPIÓNECH S ROZMARÝNEM

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 1 hod.

 

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

2 krůtí prsa

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžičku mleté papriky

3 lžíce másla

1 cibuli posekanou nadrobno

250 g hnědých krémových žampiónů

150 ml bílého vína

500 ml drůbežího vývaru na podlití

2 větvičky rozmarýnu

 

Postup:

  1. Krůtí prsa omyjte, osušte a ochuťte solí, pepřem a paprikou. Zprudka je opečte ze všech stran na másle.
  2. Když se maso zatáhne a změní barvu, vyjměte jej a orestujte v hrnci cibuli.
  3. Vraťte k ní krůtí prsa a vsypte žampióny. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se z poloviny odpaří.
  4. Nyní vlijte vývar – tolik, aby bylo maso téměř ponořené. Vložte rozmarýn. Duste pod pokličkou při mírné teplotě necelou hodinu. Podle potřeb ještě podlijte vroucí vodou. Maso by mělo být stále ponořené do dvou třetin.

  5. Když je maso měkké, podle potřeby dochuťte šťávu. Podávejte s rýží Rýže jako příloha nebo třeba opečenými bramborami Pečené rozmarýnové brambory.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky