Nadýchaná kakaová buchta

Jako dech...

24 dubna, 2018

Jestli toužíte po nadýchaném moučníku, který není přeslazený, jste na správné adrese. Příprava je víc než jednoduchá a rychlá. Když budete dezert servírovat s čerstvým ovocem nebo třeba zmrzlinou, sklidíte velký úspěch. Recept mám – až na malou úpravu z rakouského časopisu. Tam nazvali buchtu šťavnatým brownies, ale pod to se nepodepíšu, brownies je z čokolády a má jinou konzistenci (recept u mě najdete také: BrowniesBrownies s malinami ). Nadýchaná buchta mi k této dobrotě sedí víc.

♥ Budete potřebovat malou čtvercovou formu (21 x 21 cm). Pokud je vám 9 kousků málo, zdvojnásobte množství surovin a použijte hluboký obdélníkový plech.

 

 

NADÝCHANÁ KAKAOVÁ BUCHTA

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 20 – 25 min.

 

Ingredience na 9 kousků:

 

2 vejce

75 g třtinového cukru

85 g hladké mouky

30 g kakaa

½ lžičky jedlé sody

2 lžičky kypřícího prášku

½ lžičky soli

190 g jablečného pyré (přesnídávky)

 

moučkový cukr na posypání

 

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
  2. Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Zvlášť smíchejte mouku, kakao, sodu, sůl a kypřící prášek. Přidejte ke směsi jablečné pyré a nakonec vlijte vyšlehaná vejce. Vymíchejte hladké těsto.
  3. Čtvercovou pečicí formu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní rovnoměrně těsto. Vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut. Po 20 minutách raději zkontrolujte.
  4. Po vychladnutí nakrájejte buchtu na čtverečky a posypejte moučkovým cukrem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky