Nadýchaná kakaová buchta
Jako dech...
24 dubna, 2018
Jestli toužíte po nadýchaném moučníku, který není přeslazený, jste na správné adrese. Příprava je víc než jednoduchá a rychlá. Když budete dezert servírovat s čerstvým ovocem nebo třeba zmrzlinou, sklidíte velký úspěch. Recept mám – až na malou úpravu z rakouského časopisu. Tam nazvali buchtu šťavnatým brownies, ale pod to se nepodepíšu, brownies je z čokolády a má jinou konzistenci (recept u mě najdete také: Brownies, Brownies s malinami ). Nadýchaná buchta mi k této dobrotě sedí víc.
♥ Budete potřebovat malou čtvercovou formu (21 x 21 cm). Pokud je vám 9 kousků málo, zdvojnásobte množství surovin a použijte hluboký obdélníkový plech.
NADÝCHANÁ KAKAOVÁ BUCHTA
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 20 – 25 min.
Ingredience na 9 kousků:
2 vejce
75 g třtinového cukru
85 g hladké mouky
30 g kakaa
½ lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřícího prášku
½ lžičky soli
190 g jablečného pyré (přesnídávky)
moučkový cukr na posypání
Postup:
- Troubu rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Zvlášť smíchejte mouku, kakao, sodu, sůl a kypřící prášek. Přidejte ke směsi jablečné pyré a nakonec vlijte vyšlehaná vejce. Vymíchejte hladké těsto.
- Čtvercovou pečicí formu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní rovnoměrně těsto. Vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut. Po 20 minutách raději zkontrolujte.
- Po vychladnutí nakrájejte buchtu na čtverečky a posypejte moučkovým cukrem.
Leave a Reply