Brownies

Svůdně čokoládové...

30 října, 2016

Je to tak lahodný dezert, že nikomu nebude stačit jeden kousek. Ale jak to dokázat? Kolik brownies jsem musela pokazit (vysušit), abych pochopila, v čem tkví ten fígl! Nesmí se „přepéct“! Postup i teplota jsou opravdu přesné, nenechte se mýlit. Nezkoušejte levnější čokolády s nízkým obsahem kakaa, nepečte tento dezert déle než máte. V žádném případě se neobávejte, že po 30 – 35 minutách ještě není hotový a nenechte ho v troubě! Povrch musí být křupavý a vnitřek vlhký a hutný.  To je podstata brownies. Jinak je to opravdu jednoduché!

 

♥  Až se naučíte tento základní recept, střihněte si ho příště klidně s přidáním ořechů mandlí nebo malin.

 

BROWNIES

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 30 – 35 min. (záleží na troubě, moje to zvládne za 32 min.)

dsc03146-large

 

Ingredience na menší hluboký plech (22 x 30):

 

350 g co nejkvalitnější čokolády s obsahem kakaa minimálně 60 – 70% (já kombinuji i s 85% a nedám dopustit na Lindt)

250 g másla

3 velká nebo 4 malá vejce

250 g třtinového cukru

85 g hladké mouky

1/2 lžičky prášku do pečiva

 

dsc03081-large

 

Postup:

 

  1. Rozehřejte si troubu na 160´C, horkovzdušnou na 140´C. Na mírném plameni pomalu rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Vymíchejte dohladka.dsc03085-large

     

  2. V robotu nebo pomocí ručního šlehače vyšlehejte vejce s cukrem. Pak k nim přidejte čokoládovou hmotu.dsc03087-large

     

  3. Nakonec prosejte do základu mouku s kypřicím práškem a vymíchejte krásně sametové těsto.
  4. Menší pekáček (22 x 30 cm) si vyložte pečicím papírem a vlijte do něj těsto. Pečlivě ho uhlaďte pomocí stěrky, aby bylo po celé ploše rovnoměrně rozložené.

    dsc03092-large
    dsc03096-large

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky