Brownies
Svůdně čokoládové...
30 října, 2016
Je to tak lahodný dezert, že nikomu nebude stačit jeden kousek. Ale jak to dokázat? Kolik brownies jsem musela pokazit (vysušit), abych pochopila, v čem tkví ten fígl! Nesmí se „přepéct“! Postup i teplota jsou opravdu přesné, nenechte se mýlit. Nezkoušejte levnější čokolády s nízkým obsahem kakaa, nepečte tento dezert déle než máte. V žádném případě se neobávejte, že po 30 – 35 minutách ještě není hotový a nenechte ho v troubě! Povrch musí být křupavý a vnitřek vlhký a hutný. To je podstata brownies. Jinak je to opravdu jednoduché!
♥ Až se naučíte tento základní recept, střihněte si ho příště klidně s přidáním ořechů mandlí nebo malin.
BROWNIES
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 30 – 35 min. (záleží na troubě, moje to zvládne za 32 min.)
Ingredience na menší hluboký plech (22 x 30):
350 g co nejkvalitnější čokolády s obsahem kakaa minimálně 60 – 70% (já kombinuji i s 85% a nedám dopustit na Lindt)
250 g másla
3 velká nebo 4 malá vejce
250 g třtinového cukru
85 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 160´C, horkovzdušnou na 140´C. Na mírném plameni pomalu rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Vymíchejte dohladka.
- V robotu nebo pomocí ručního šlehače vyšlehejte vejce s cukrem. Pak k nim přidejte čokoládovou hmotu.
- Nakonec prosejte do základu mouku s kypřicím práškem a vymíchejte krásně sametové těsto.
- Menší pekáček (22 x 30 cm) si vyložte pečicím papírem a vlijte do něj těsto. Pečlivě ho uhlaďte pomocí stěrky, aby bylo po celé ploše rovnoměrně rozložené.
Napsat komentář