Losos v pomerančové šťávě s gratinovanými bramborami

Jemnost nadevše...

14 dubna, 2018

Losos je velice oblíbená ryba, která se dá připravit na mnoho způsobů. Je tak chutný sám o sobě, že nepotřebuje moc ingrediencí navíc. Já jsem ho tentokrát vykoupala v pomerančové šťávě a byla to správná volba. Gratinované brambory byly dokonalou přílohou.

 

LOSOS V POMERANČOVÉ ŠŤÁVĚ S GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření + pečení: 45 min.

 

Ingredience pro 4 osoby:

 

GRATINOVANÉ BRAMBORY:

10 velkých brambor

sůl

300 ml smetany ke šlehání

2 stroužky česneku

½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

4 lžíce másla

50 g strouhaného parmazánu

čerstvě mletý pepř

 

máslo na vymazání formy

 

LOSOS:

4 filety z lososa

šťáva z ½ pomeranče

sůl

čerstvě mletý pepř

3 lžíce olivového oleje

hrst plátků mandlí

bazalka na ozdobu

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte gratinované brambory. Postup najdete zde: Gratinované brambory
  2. 15 minut před dopečením brambor připravte lososa. Filety omyjte a celé je polijte pomerančovou šťávou. Poté je osolte a opepřete.
  3. Na rozpáleném oleji opečte lososa. Nejdříve z jedné strany, pak z druhé. Na každou stranu vám bude stačit 4 – 5 minut. Maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
  4. Na jiné pánvi opečte nasucho mandle. Pozor, je to rychlé, ať se mandle nepřipálí.
  5. Podávejte lososa s gratinovanými bramborami posypaného mandlemi.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky