Losos v pomerančové šťávě s gratinovanými bramborami
Jemnost nadevše...
14 dubna, 2018
Losos je velice oblíbená ryba, která se dá připravit na mnoho způsobů. Je tak chutný sám o sobě, že nepotřebuje moc ingrediencí navíc. Já jsem ho tentokrát vykoupala v pomerančové šťávě a byla to správná volba. Gratinované brambory byly dokonalou přílohou.
LOSOS V POMERANČOVÉ ŠŤÁVĚ S GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření + pečení: 45 min.
Ingredience pro 4 osoby:
GRATINOVANÉ BRAMBORY:
10 velkých brambor
sůl
300 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 lžíce másla
50 g strouhaného parmazánu
čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání formy
LOSOS:
4 filety z lososa
šťáva z ½ pomeranče
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
hrst plátků mandlí
bazalka na ozdobu
Postup:
- Nejdříve si připravte gratinované brambory. Postup najdete zde: Gratinované brambory
- 15 minut před dopečením brambor připravte lososa. Filety omyjte a celé je polijte pomerančovou šťávou. Poté je osolte a opepřete.
- Na rozpáleném oleji opečte lososa. Nejdříve z jedné strany, pak z druhé. Na každou stranu vám bude stačit 4 – 5 minut. Maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
- Na jiné pánvi opečte nasucho mandle. Pozor, je to rychlé, ať se mandle nepřipálí.
- Podávejte lososa s gratinovanými bramborami posypaného mandlemi.
Napsat komentář