Kuřecí plátky se zeleninovou omáčkou

Děti a vařená zelenina? Jde to dohromady!

18 ledna, 2018

Když nevíte, jak do dětí dostat vařenou zeleninu, jednoduše ji začarujte do hladké omáčky. Tuhle nebudete muset ani zahušťovat, ani zjemňovat smetanou. Jídlo je tak naprosto dietní, zdravé a bezlepkové. A dětem bude určitě chutnat.

 

 

KUŘECÍ PLÁTKY SE ZELENINOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

3 lžíce olivového oleje

1 cibuli nasekanou nadrobno

2 stroužky česneku

1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na plátky

1 malý fenykl pokrájený na kousky

2 zralá oloupaná rajčata zbavená jadýrek a pokrájená na čtvrtky

½ červené papriky nakrájené na proužky

2 mrkve očištěné a pokrájené na kolečka

4 kuřecí prsa

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíce majoránky

 

 

Postup:

  1. Na olivovém oleji v hluboké pánvi nebo kastrolu nechte zesklovatět cibuli. Stroužky česneku rozmáčkněte nožem a přihoďte je k cibuli. K tomu přidejte veškerou zeleninu. Asi 3 minuty restujte.

  2. Kuřecí prsa omyjte, osušte, očistěte a rozkrájejte na tenké plátky. Osolte je, opepřete a vložte k zelenině. Všechno promíchejte a počkejte, až maso zbělá. Poté vše podlijte vroucí vodou tak, aby maso se zeleninou byly téměř ponořené. Přikryjte pokličkou, ztlumte teplotu a duste 20 minut.
  3. Plátky masa vyjměte, zeleninu s tekutinou přesuňte do mixovací nádoby a pomocí tyčového mixéru rozmixujte v hladkou omáčku. Tu vraťte do pánve či kastrolu, přidejte maso, prohřejte a nasypejte majoránku.


  4. Maso s omáčkou chutná skvěle třeba s rýží. Jak na ni? Rýže jako příloha Děti určitě ocení i těstoviny.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky