Polévka s růžičkovou kapustou

Růžičková dobrota...

15 srpna, 2017

Růžičková kapusta je zdrojem vitamínu C, B1, obsahuje vlákninu, mangan a draslík. Našemu tělu určitě prospívá. Vím, že jsou lidé, kteří ji úplně nemusí, ale zrovna já ji mám v oblibě. Myslím si, že nejvíc záleží na přípravě. Pokud kapustičky převaříte, mohly by začít zapáchat a stát se blátivými. Správně musí být na skus. Rozhodně kupujte jen krásně zelené a pevné.  Zkuste je pak třeba v kombinaci s ostatní zeleninou proměnit ve výtečnou polévku.  

 

 

POLÉVKA S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 25 min.

 

 

 

Pro 6 strávníků budete potřebovat:

 

3 lžíce másla

1 cibuli nakrájenou nadrobno

2 stroužky česneku

1 mrkev pokrájenou na co nejmenší kostičky

1 petržel pokrájenou na co nejmenší kostičky

¼ pórku pokrájeného co nejvíc nadrobno

400 g růžičkové kapusty

1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru

větvičku libečku

 

Postup:

  1. Nejdřív si připravte kapustičky. Propláchněte je, odřízněte jim košťály a pokud je třeba, odloupněte svrchní lístky.
  2. Na másle zpěňte cibuli a po chvilce k ní přidejte česnek, který rozmáčknete nožem a nasekáte na kousky.
  3. Po minutě vhoďte do hrnce mrkev, petržel a pórek a krátce orestujte. Pak přijdou na řadu kapustičky. Opékejte je tak dlouho, dokud se všechny neobalí v tuku a zelenině. Poté vše zalijte vývarem a přidejte libeček.

     

  4. Vařte polévku pod pokličkou při mírné teplotě 20 minut. Podle potřeby dosolte.

    ♥ Další tip na přípravu růžičkové kapusty najdete zde: Pečené krůtí maso s kapustičkami

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky