Polévka s růžičkovou kapustou
Růžičková dobrota...
15 srpna, 2017
Růžičková kapusta je zdrojem vitamínu C, B1, obsahuje vlákninu, mangan a draslík. Našemu tělu určitě prospívá. Vím, že jsou lidé, kteří ji úplně nemusí, ale zrovna já ji mám v oblibě. Myslím si, že nejvíc záleží na přípravě. Pokud kapustičky převaříte, mohly by začít zapáchat a stát se blátivými. Správně musí být na skus. Rozhodně kupujte jen krásně zelené a pevné. Zkuste je pak třeba v kombinaci s ostatní zeleninou proměnit ve výtečnou polévku.
POLÉVKA S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 25 min.
Pro 6 strávníků budete potřebovat:
3 lžíce másla
1 cibuli nakrájenou nadrobno
2 stroužky česneku
1 mrkev pokrájenou na co nejmenší kostičky
1 petržel pokrájenou na co nejmenší kostičky
¼ pórku pokrájeného co nejvíc nadrobno
400 g růžičkové kapusty
1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
větvičku libečku
Postup:
- Nejdřív si připravte kapustičky. Propláchněte je, odřízněte jim košťály a pokud je třeba, odloupněte svrchní lístky.
- Na másle zpěňte cibuli a po chvilce k ní přidejte česnek, který rozmáčknete nožem a nasekáte na kousky.
- Po minutě vhoďte do hrnce mrkev, petržel a pórek a krátce orestujte. Pak přijdou na řadu kapustičky. Opékejte je tak dlouho, dokud se všechny neobalí v tuku a zelenině. Poté vše zalijte vývarem a přidejte libeček.
- Vařte polévku pod pokličkou při mírné teplotě 20 minut. Podle potřeby dosolte.
♥ Další tip na přípravu růžičkové kapusty najdete zde: Pečené krůtí maso s kapustičkami
Napsat komentář