Pečené krůtí maso s kapustičkami
Skvělé trio po italsku...
16 září, 2016
Zajímavá kombinace masa, těstovin a kapustiček mě napadla spontánně a vůbec toho rozhodnutí nelituji. Krůtí stehna jsem pekla vykoštěná. Díky tuku, který obsahují, je maso krásně šťavnaté a nevysuší se. Vykoštěná krůtí stehna kupuji v našem řeznictví a pro jednoduchost, skvělou chuť i nekonečné možnosti jsem si je velice oblíbila. K pečení masa používám litinový hrnec, ještě jsem neobjevila lepší nádobu.
PEČENÉ KRŮTÍ MASO S KAPUSTIČKAMI
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: maso: 1,5 hod.
kapustičky: 15 min.
Připravte si:
na maso:
3 lžíce másla
2 vykoštěná krůtí stehna
3 cibule nakrájené na kolečka
sůl
čerstvě mletý pepř
na kapustičky:
800 g růžičkové kapusty (čerstvé)
1 lžíci másla
100 g kvalitní anglické slaniny
Postup:
maso:
- Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete a opečte zprudka ze všech stran na másle v hrnci (nebo pekáčku), který pak můžete dát do trouby. Troubu si rozehřejte na 200´C.
- Po opečení maso vyjměte a do hrnce vhoďte cibuli. Opečte ji krátce dohněda a pak ní vraťte maso. Podlijte vroucí vodou do výšky asi 2 cm a vložte do trouby. Pečte do změknutí masa, trvá to kolem hodiny a čtvrt.
kapustičky:
1. Růžičkovou kapustu omyjte, odkrájejte jí tvrdé konečky a zbavte první vrstvy lupínků. Vařte v osolené vodě asi 12 min. Kapustičky by neměly být úplně měkké, měl by být „na skus“
(italsky al dente).2. Než se kapustičky dovaří, na másle opečte slaninu. Kapustičky pak vyjměte, přeceďte a vhoďte ke slanině. Restujte je spolu asi 3 minutky. Pak rovnou podávejte.
♥ Jako druhou přílohu jsem zvolila domácí tagliatelle.
Napsat komentář