Hovězí plátky na lesních houbách

Když domovem voní houby...

31 července, 2017

Houby jsou báječné samotné, ale s masem jsou snad ještě lepší. Miluji je v kombinaci třeba s hovězím. Ráda míchám praváky se suchohřiby, mám – li štěstí při sběru, i s křemenáči a kozáky. Pravé hřiby jsou výborné na skus, suchohřiby zase mají intenzivní vůni.

 

HOVĚZÍ PLÁTKY NA LESNÍCH HOUBÁCH

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 2, 5 hod.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

2 lžíce sádla

3 velké cibule pokrájené na drobné kostičky

2 lžíce kmínu

4 plátky zadního hovězího

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíci sladké mleté papriky

1 lžíci hořčice

2 hrsti lesních hub pokrájených na kousky (čerstvých nebo mražených)

větvičku libečku

hovězí vývar na podlévání

hrst čerstvé nasekané petrželky

 

 

Postup:

  1. Na sádle opečte pomalu cibuli do světle hnědé barvy. Přihoďte kmín a také ho krátce orestujte.
  2. Mezitím si připravte maso. Hovězí plátky omyjte, osušte, z obou stran osolte, opepřete, ochuťte paprikou a jemně potřete hořčicí.
  3. Zprudka maso opečte na cibuli z obou stran, dokud nezmění barvu. Podlijte ho vývarem tak, aby téměř plavalo, přihoďte libeček a při mírné teplotě duste pod pokličkou 1 hodinu. Průběžně podle potřeby podlévejte.
  4. Po hodině přihoďte do hrnce houby a ještě dovařte do změknutí masa.
  5. Podávejte maso třeba s rýží – Rýže jako příloha a na talíři zasypte omáčku bohatě petrželkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky