Hovězí plátky na lesních houbách
Když domovem voní houby...
31 července, 2017
Houby jsou báječné samotné, ale s masem jsou snad ještě lepší. Miluji je v kombinaci třeba s hovězím. Ráda míchám praváky se suchohřiby, mám – li štěstí při sběru, i s křemenáči a kozáky. Pravé hřiby jsou výborné na skus, suchohřiby zase mají intenzivní vůni.
HOVĚZÍ PLÁTKY NA LESNÍCH HOUBÁCH
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 2, 5 hod.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 lžíce sádla
3 velké cibule pokrájené na drobné kostičky
2 lžíce kmínu
4 plátky zadního hovězího
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíci sladké mleté papriky
1 lžíci hořčice
2 hrsti lesních hub pokrájených na kousky (čerstvých nebo mražených)
větvičku libečku
hovězí vývar na podlévání
hrst čerstvé nasekané petrželky
Postup:
- Na sádle opečte pomalu cibuli do světle hnědé barvy. Přihoďte kmín a také ho krátce orestujte.
- Mezitím si připravte maso. Hovězí plátky omyjte, osušte, z obou stran osolte, opepřete, ochuťte paprikou a jemně potřete hořčicí.
- Zprudka maso opečte na cibuli z obou stran, dokud nezmění barvu. Podlijte ho vývarem tak, aby téměř plavalo, přihoďte libeček a při mírné teplotě duste pod pokličkou 1 hodinu. Průběžně podle potřeby podlévejte.
- Po hodině přihoďte do hrnce houby a ještě dovařte do změknutí masa.
- Podávejte maso třeba s rýží – Rýže jako příloha a na talíři zasypte omáčku bohatě petrželkou.
Napsat komentář