Rukolový salát s grilovaným kuřecím masem
Lehký letní oběd nebo večeře...
22 června, 2017
Po rukole se mohu doslova „umlátit“. Dokonce si ji pěstuji na zahrádce. Zbožňuji její štiplavou a osvěžující chuť. Vězte, že je plná vitamínů. Dávám si ji jako přílohu ke steakům místo brambor. Míchám si ji s olivovým olejem, opečeným česnekem a piniovými oříšky. Vymyslela jsem z ní dokonce polévku (Ředkvičková polévka s rukolou ) A vyrábím z ní různé saláty. Tentokrát třeba tenhle.
RUKOLOVÝ SALÁT S GRILOVANÝM KUŘECÍM MASEM
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Na 1 porci si nachystejte:
1 kuřecí prso
sůl
čerstvě mletý pepř
½ lžičky kari koření
2 hrsti rukoly
2 koktejlová rajčátka
2 plátky slaniny
kousek parmazánu nakrájeného na plátky
menší hrst nasekané čerstvé petrželky
4 lžíce prvotřídního olivového oleje
Postup:
- Kuřecí maso omyjte, osušte, potřete olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem a kari kořením. Poté jej ogrilujte z každé strany 4 – 5 minut.
- Opečte zprudka nasucho slaninu.
- Na talíř naservírujte omytou rukolu s rajčátky, polijte 2 lžícemi olivového oleje, zbytek oleje rozlijte po stranách talíře a posypejte petrželkou.
- Hotové maso nakrájejte na silnější proužky, které položíte na rukolu. Mezi plátky masa vložte plátky parmezánu. Slaninu dejte stranou na kraj talíře.
Napsat komentář