Ředkvičková polévka s rukolou
Jarní vitamíny v teplé podobě...
12 června, 2017
Tato polévka byl opět můj spontánní nápad. Řekla jsem si, že se k sobě ředkvičky s rukolou náramně hodí, v salátech jim to vždy ladí, tak proč z nich neuvařit polévku? Sáhla jsem do mrazničky pro vývar, připravila zeleninu a vše šlo jako po másle. Polévka byla do půl hodiny na stole a musím říct, že chutnala skvěle.
ŘEDKVIČKOVÁ POLÉVKA S RUKOLOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 4 porce si připravte:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
4 jarní cibulky
1 svazek ředkviček bez listů omytých a pokrájených na kousky + 4 na ozdobu
1 velká brambora nakrájená na kostičky
1 balení salátu rukola (125g) + pár lístků na ozdobu
750 ml domácího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
muškátový oříšek
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na másle a oleji orestujte jarní cibulky, po chvilce k nim přihoďte ředkvičky a bramboru. Opékejte asi 2 minuty a pak zalijte vývarem. Stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou.
- Po 15 minutách přidejte propláchnutou rukolu a nechte ji krátce povařit. Nastrouhejte trochu muškátového oříšku.
- Nalijte do polévky smetanu a tyčovým mixérem ji rozmixujte najemno. Je – li potřeba, dotáhněte solí.
- Polévku servírujte ozdobenou čerstvými ředkvičkami a rukolou, zasypanou čerstvě mletým pepřem.
Napsat komentář