Ředkvičková polévka s rukolou

Jarní vitamíny v teplé podobě...

12 června, 2017

Tato polévka byl opět můj spontánní nápad. Řekla jsem si, že se k sobě ředkvičky s rukolou náramně hodí, v salátech jim to vždy ladí, tak proč z nich neuvařit polévku? Sáhla jsem do mrazničky pro vývar, připravila zeleninu a vše šlo jako po másle. Polévka byla do půl hodiny na stole a musím říct, že chutnala skvěle.

 

 

ŘEDKVIČKOVÁ POLÉVKA S RUKOLOU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 20 min.

 

 

Na 4 porce si připravte:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

4 jarní cibulky

1 svazek ředkviček bez listů omytých a pokrájených na kousky + 4 na ozdobu

1 velká brambora nakrájená na kostičky

1 balení salátu rukola (125g) + pár lístků na ozdobu

750 ml domácího vývaru

200 ml smetany ke šlehání

muškátový oříšek

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Na másle a oleji orestujte jarní cibulky, po chvilce k nim přihoďte ředkvičky a bramboru. Opékejte asi 2 minuty a pak zalijte vývarem. Stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou.

  2. Po 15 minutách přidejte propláchnutou rukolu a nechte ji krátce povařit. Nastrouhejte trochu muškátového oříšku.
  3. Nalijte do polévky smetanu a tyčovým mixérem ji rozmixujte najemno. Je – li potřeba, dotáhněte solí.
  4. Polévku servírujte ozdobenou čerstvými ředkvičkami a rukolou, zasypanou čerstvě mletým pepřem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky