Přírodní vepřové plátky
Výborná chuť téměř z ničeho...
10 května, 2017
Nějak si neumím vysvětlit, kde se berou ty chutě, když maso pouze solím a jemně pepřím. Každopádně je to veliká mňamka, která vám možná připomene dětství. Já úplně zbožňuji, když se bramborová kaše smíchá s tou skvělou šťávou.. Musím říct, že moje děti tohle masíčko milují úplně stejně!
PŘÍRODNÍ VEPŘOVÉ PLÁTKY
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 1 hod.
Pro 4 osoby si nachystejte:
4 lžíce slunečnicového oleje
4 plátky vepřové kotlety nebo ořechu
sůl
čerstvě mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
vývar k podlévání (může být i vroucí voda)
Postup:
- Plátky masa omyjte, osušte a naklepejte z obou stran.
- Maso osolte, opepřete (čerstvě mletý pepř je nejlepší) a obalte ze všech stran v mouce.
- V nepřilnavé hluboké pánvi rozpalte olej a plátky v něm zprudka z obou stran opečte, dokud se nezatáhnou.
- Teď ztlumte teplotu plotny, maso trochu podlijte – nemělo by plavat – a během hodiny, kdy se bude dusit, to ještě několikrát zopakujte. Je možné, že se maso bude díky mouce lepit ke dnu. Toho se neděste, uvolněte ho ode dna a tekutinu promíchejte. Vznikne z toho ve finále výborná šťáva s takovými výpečky.
- Plátky podávejte s bramborovou kaší. Recept na tu moji najdete zde: Bramborová kaše
Napsat komentář