Bramborová kaše

Hebká jako sen...

15 srpna, 2016

Bramborová kaše – dětský sen. Aspoň tedy můj. Opět vlastně obyčejná záležitost, která se ale prostě musí umět! A na tom trvám! Brambory dávejte do vody, až když je horká. A ne abyste do kaše nalévali studené mléko! Smetana ji pak povýší na obláčkový sen.

 

BRAMBOROVÁ KAŠE

Doba přípravy: 10 min. + 5 min. na dokončení
Doba vaření: 20 min.

DSC01459 (Large)

 

 

Na 4 porce:

8 větších brambor pokrájených na kostičky
cca. 1,5 dcl teplého mléka
1 dcl smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl

DSC01452 (Large)

Postup:

1. Brambory uvaříme v zakrytém hrnci v osolené vodě doměkka. Po uvaření přecedíme, přesypeme do nádoby na mixování a přilijeme ohřáté mléko. K němu vložíme máslo.

2. Ručním šlehačem mixujeme do hladka. Když je kaše hotová, přilijeme ještě smetanu a vyšleháme do „obláčkové“ konzistence. Ochutnáme a dosolíme, je – li potřeba. Pokud
chcete kaši ozvláštnit, nastrouhejte do ní špetku muškátového oříšku.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky