Bramborová kaše
Hebká jako sen...
15 srpna, 2016
Bramborová kaše – dětský sen. Aspoň tedy můj. Opět vlastně obyčejná záležitost, která se ale prostě musí umět! A na tom trvám! Brambory dávejte do vody, až když je horká. A ne abyste do kaše nalévali studené mléko! Smetana ji pak povýší na obláčkový sen.
BRAMBOROVÁ KAŠE
Doba přípravy: 10 min. + 5 min. na dokončení
Doba vaření: 20 min.
Na 4 porce:
8 větších brambor pokrájených na kostičky
cca. 1,5 dcl teplého mléka
1 dcl smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl
Postup:
1. Brambory uvaříme v zakrytém hrnci v osolené vodě doměkka. Po uvaření přecedíme, přesypeme do nádoby na mixování a přilijeme ohřáté mléko. K němu vložíme máslo.
2. Ručním šlehačem mixujeme do hladka. Když je kaše hotová, přilijeme ještě smetanu a vyšleháme do „obláčkové“ konzistence. Ochutnáme a dosolíme, je – li potřeba. Pokud
chcete kaši ozvláštnit, nastrouhejte do ní špetku muškátového oříšku.
Napsat komentář