Krůtí maso s rajčatovo – fenyklovou omáčkou
Stačí málo a vykouzlíte výborné jídlo...
3 května, 2017
Asi jste si všimli, že často vařím krůtí maso. Ano, mám ho v oblibě, hlavně kvůli dětem. Je zdravé a dobré na jakýkoliv způsob. Tentokrát jsem dala dohromady rajčata s fenyklem a musím říct, že si tyto dva druhy zeleniny náramně sedly. Tymián jídlo krásně ovoněl a nebylo potřeba už nic víc. Posuďte sami!
KRŮTÍ MASO S RAJČATOVO – FENYKLOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: do 1 hod.
Na 4 porce budete potřebovat:
1 cibuli pokrájenou na kostičky
2 stroužky česneku nasekané nadrobno
lístky ze 4 snítek tymiánu
500 g krůtích prsou nebo vykoštěných stehen nakrájených na kousky
2 rajčata pokrájená na kostičky
1 fenykl očištěný a nakrájený na kousky
sůl
Postup:
- Orestujte na másle cibuli. Když zesklovatí, vhoďte na ni česnek a lístky tymiánu.
- Přidejte omyté a osušené maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Osolte. Pak přihoďte rajčata a fenykl. Podlijte vroucí vodou, stáhněte teplotu a zvolna duste za občasného podlití 45 minut.
- Měkké maso vyjměte a zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem. Vznikne vám krásná omáčka, kterou není třeba už zahušťovat. Vraťte do omáčky maso a podávejte s rýží. Rýže jako příloha
Napsat komentář