Krůtí maso s rajčatovo – fenyklovou omáčkou

Stačí málo a vykouzlíte výborné jídlo...

3 května, 2017

Asi jste si všimli, že často vařím krůtí maso. Ano, mám ho v oblibě, hlavně kvůli dětem. Je zdravé a dobré na jakýkoliv způsob. Tentokrát jsem dala dohromady rajčata s fenyklem a musím říct, že si tyto dva druhy zeleniny náramně sedly. Tymián jídlo krásně ovoněl a nebylo potřeba už nic víc. Posuďte sami!

 

 

KRŮTÍ MASO S RAJČATOVO – FENYKLOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: do 1 hod.

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

1 cibuli pokrájenou na kostičky

2 stroužky česneku nasekané nadrobno

lístky ze 4 snítek tymiánu

500 g krůtích prsou nebo vykoštěných stehen nakrájených na kousky

2 rajčata pokrájená na kostičky

1 fenykl očištěný a nakrájený na kousky

sůl

 

 

Postup:

  1. Orestujte na másle cibuli. Když zesklovatí, vhoďte na ni česnek a lístky tymiánu.
  2. Přidejte omyté a osušené maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Osolte. Pak přihoďte rajčata a fenykl. Podlijte vroucí vodou, stáhněte teplotu a zvolna duste za občasného podlití 45 minut.
  3. Měkké maso vyjměte a zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem. Vznikne vám krásná omáčka, kterou není třeba už zahušťovat. Vraťte do omáčky maso a podávejte s rýží. Rýže jako příloha

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky