Telecí ragú s majoránkou
Jemné a zdravé masíčko...
6 dubna, 2017
Telecí maso vařím ráda svým dětem, a to již od prvních příkrmů. Je zdravé a krásně jemné. Napadlo mě přidat k němu čerstvou majoránku z vlastní bylinkové zahrádky, podlévala jsem průběžně domácím hovězím vývarem a chuť byla dokonalá. Určitě to zkuste, tuhle dobrotu ocení nejen děti, ale i dospělí. Navíc je toto jídlo naprosto dietní.
TELECÍ RAGÚ S MAJORÁNKOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 2 hod.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 lžíce másla
1 cibuli nakrájenou nadrobno
1 zarovnanou lžíci mleté sladké papriky
500 g telecí kýty pokrájené na kostky
sůl
1 velká mrkev (nebo 2 menší) nakrájené na válečky
hrst čerstvé majoránky (sušenou určitě nic nezkazíte)
hovězí vývar na podlévání
Postup:
- Na másle nechte zesklovatět cibuli. Zasypejte ji pak paprikou, stáhněte plamen a krátce orestujte. Paprika se nesmí připálit, celý pokrm by potom zhořknul.
- Přihoďte omyté a osušené telecí kostky, zvyšte teplotu a opečte maso dohněda. Osolte, podlijte vývarem tak, aby bylo ponořené tak do půlky a vhoďte mrkev a snítky majoránky.
- Maso duste pod pokličkou do změknutí a průběžně podlévejte.
- Hotové ragú podávejte třeba s rýží. Já ji připravuji takhle: Rýže jako příloha
Napsat komentář