Telecí ragú s majoránkou

Jemné a zdravé masíčko...

6 dubna, 2017

Telecí maso vařím ráda svým dětem, a to již od prvních příkrmů. Je zdravé a krásně jemné. Napadlo mě přidat k němu čerstvou majoránku z vlastní bylinkové zahrádky, podlévala jsem průběžně domácím hovězím vývarem a chuť byla dokonalá. Určitě to zkuste, tuhle dobrotu ocení nejen děti, ale i dospělí. Navíc je toto jídlo naprosto dietní.

 

TELECÍ RAGÚ S MAJORÁNKOU

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 2 hod.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

2 lžíce másla

1 cibuli nakrájenou nadrobno

1 zarovnanou lžíci mleté sladké papriky

500 g telecí kýty pokrájené na kostky

sůl

1 velká mrkev (nebo 2 menší) nakrájené na válečky

hrst čerstvé majoránky (sušenou určitě nic nezkazíte)

hovězí vývar na podlévání

 

 

Postup:

  1. Na másle nechte zesklovatět cibuli. Zasypejte ji pak paprikou, stáhněte plamen a krátce orestujte. Paprika se nesmí připálit, celý pokrm by potom zhořknul.
  2. Přihoďte omyté a osušené telecí kostky, zvyšte teplotu a opečte maso dohněda. Osolte, podlijte vývarem tak, aby bylo ponořené tak do půlky a vhoďte mrkev a snítky majoránky.

  3. Maso duste pod pokličkou do změknutí a průběžně podlévejte.
  4. Hotové ragú podávejte třeba s rýží. Já ji připravuji takhle: Rýže jako příloha

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky