Hovězí karbanátek se sýrem
Šťavnatá souhra masa a sýru...
21 března, 2017
Zkuste obměnit obyčejný karbanátek. Když k mletému masu přidáte kvalitní sýr, získáte jemnou a celistvou konzistenci a jemnou chuť. Kousíčky sýra, které zůstanou na povrchu karbanátku, se navíc krásně opečou, a ta chuť je báječná!
♥ Hovězí si umete buď doma, nebo zajděte k řezníkovi. Jediný supermarket, který pro maso doporučuji, je Globus.
HOVĚZÍ KARBANÁTEK SE SÝREM
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 4 karbanátky je potřeba:
500 g mletého hovězího
1 velká cibule nasekaná nadrobno
150 g nahrubo nastrouhaného tučnějšího sýru – cheddar
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vejce
sůl
pepř
6 lžic strouhanky
rostlinný olej na smažení
Postup:
- Mleté maso smíchejte v míse s cibulí, sýrem, hořčicí a vejcem. Osolte, opepřete a přidejte strouhanku.
- Všechny přísady důkladně prohněťte. Já nejraději pracuji rukama, mám jistotu, že se všechno hezky spojí.
- Tvořte v dlaních bochánky, které na podložce mírně rozplácnete. Smažte je pak na rozpáleném oleji zvolna dozlatova.
Nejlepší přílohou bude bramborová kaše. Bramborová kaše
Moc dobre. Dali jsme si k nedelnimu obedu. Jen priste cibulku lehce osmahnu dopredu, aby nebyla tak cítit. Díky! Pro me jsou recepty s horcici vždy top;-)
Děkuju, Jiřko! Mám radost!