Žampiónová krémová polévka
Úžasná chuť pro jakékoliv roční období...
15 března, 2017
Jak už jsem tady psala mockrát, miluji houby. Úplně nejvíc ty lesní, ale na žampióny také nedám dopustit. Když jsou navíc v podobě polévky zjemněné hebkou smetanou, neovládám se a jedla bych a jedla… Tento můj recept je naprosto jednoduchý, vlastně na něm není vůbec nic. Chuť je však úžasná.
♥ Základem úspěchu je domácí vývar, jak vám často připomínám. Drůbeží vývar
ŽAMPIÓNOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 6 porcí budete potřebovat:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 cibuli nakrájenou na kostičky
2 stroužky česneku
10 žampiónů nakrájených na kousky
750 ml drůbežího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na másle a oleji zpěňte cibuli a po chvilce k ní přihoďte žampióny. Zasypejte je čerstvým pepřem. Restujte téměř dozlatova, trvá to asi 3 minuty.
- Pak do hrnce prolisujte česnek, promíchejte vše a opékejte ještě minutu.
- Zalijte základ polévky vývarem, ztlumte teplotu a pod pokličkou vařte 15 minut.
- Když jsou žampióny měkké, nalijte do hrnce smetanu. Tyčovým mixérem rozmixujte polévku buď dohladka, nebo v ní můžete nechat kousky žampiónů.
- Podle chuti ještě polévku dosolte a podávejte v misce ozobenou rukolou nebo mátou.
Tahle byla taky vynikající! 😊Moje oblíbená.
KAčko, moc děkuji! Můžeš šířit a sdílet a zvát přátele, prosím? Děkuji!