Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Přísun zdravé energie...

8 března, 2017

Spojení droždí a ovesných vloček vás ujistí v tom, že děláte něco pro své zdraví. Jsem velký milovník droždí. Nemám problém ho jíst jen tak, zcela syrové. Tím pádem ho můžu v jakékoliv úpravě. Kvasnicové knedlíčky do polévky jsem vám tady již servírovala, dnes to bude pomazánka. Namazala jsem ji na svůj domácí kváskový chléb a jen proto, že mám morálku, nesním 4 krajíce.

 

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA S OVESNÝMI VLOČKAMI

 

Doba přípravy: 5 min.

Doba vaření: do 10 min.

 

Ingredience pro 2 osoby:

 

1 lžíce másla

1 šalotka nasekaná nadrobno

velká hrst ovesných vloček

2 kostky čerstvého droždí (po 42 g)

2 vejce

2 lžíce nasekané pažitky

sůl

 

 

Postup:

  1. Na másle opečte na mírném plameni šalotku dosklovata. Pak k ní přihoďte vločky a opékejte je asi minutu, dokud se neobalí máslem a nezavoní po oříšcích.
  2. Na tento základ rozdrobte kvasnice, pořádně je míchejte a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Trvá to asi 3 minuty.
  3. V hrnečku si rozšlehejte vajíčka a pak je nalijte do kastrůlku. Zvolna je míchejte, dokud se nespojí s droždím, neměly by mít „cucky“. Když získáte krásně ucelenou hmotu, vsypejte pažitku a osolte. Pomazánku můžete podávat i vlažnou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Jeden komentář: “Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Sice jsem to ve školce nesnášela, jak to vždycky smrdělo po celým baráku, ale vypadá to tak lákavě, že to asi zkusím:-) Zbylo mi droždí od Vánoc, když jsem nestihla upéct vánočku, tak ho alespoň spotřebuju:-) Mimochodem – na ten recept na vánočku se fakt těším!

Napsat komentář: Jířa Gregorová Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky