Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
Přísun zdravé energie...
8 března, 2017
Spojení droždí a ovesných vloček vás ujistí v tom, že děláte něco pro své zdraví. Jsem velký milovník droždí. Nemám problém ho jíst jen tak, zcela syrové. Tím pádem ho můžu v jakékoliv úpravě. Kvasnicové knedlíčky do polévky jsem vám tady již servírovala, dnes to bude pomazánka. Namazala jsem ji na svůj domácí kváskový chléb a jen proto, že mám morálku, nesním 4 krajíce.
DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA S OVESNÝMI VLOČKAMI
Doba přípravy: 5 min.
Doba vaření: do 10 min.
Ingredience pro 2 osoby:
1 lžíce másla
1 šalotka nasekaná nadrobno
velká hrst ovesných vloček
2 kostky čerstvého droždí (po 42 g)
2 vejce
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
Postup:
- Na másle opečte na mírném plameni šalotku dosklovata. Pak k ní přihoďte vločky a opékejte je asi minutu, dokud se neobalí máslem a nezavoní po oříšcích.
- Na tento základ rozdrobte kvasnice, pořádně je míchejte a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Trvá to asi 3 minuty.
- V hrnečku si rozšlehejte vajíčka a pak je nalijte do kastrůlku. Zvolna je míchejte, dokud se nespojí s droždím, neměly by mít „cucky“. Když získáte krásně ucelenou hmotu, vsypejte pažitku a osolte. Pomazánku můžete podávat i vlažnou.
Sice jsem to ve školce nesnášela, jak to vždycky smrdělo po celým baráku, ale vypadá to tak lákavě, že to asi zkusím:-) Zbylo mi droždí od Vánoc, když jsem nestihla upéct vánočku, tak ho alespoň spotřebuju:-) Mimochodem – na ten recept na vánočku se fakt těším!