Kuřecí paličky s petrželkovou omáčkou
Kuře nikdy nezklame...
21 února, 2017
Skvělé a jednoduché jídlo, které vám bude moc chutnat. Napadlo mě spontánně, jako většina mých receptů. Dětem jsem k paličkám uvařila těstoviny, myslím, že víc by ladily se šťouchanými bramborami, nočky, nebo s bramborovou kaší. Nechám to na vás! Maso jsem opět připravovala v litinovém hrnci, na který nedám dopustit.
KUŘECÍ PALIČKY S PETRŽELKOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření + pečení: 1 a ¾ hod.
Ingredience pro 4 osoby:
3 lžíce másla
2 velké cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku nasekané na kostičky
1 zarovnaná lžíce mletého kari koření
12 kuřecích paliček (spodních stehen)
drůbeží vývar na podlévání
velká hrst čerstvé petrželky
1 cm silný plátek másla a lžíce hladké mouky na dokončení omáčky
sůl
Postup:
- V hrnci nebo pekáči, který můžete použít na plotně i v troubě, rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibuli a po chvilce i česnek. Restujte asi minutu a pak zasypejte kari kořením. Rychle promíchejte, aby vám ani česnek, ani koření nezhořkly.
- Rozpalte si troubu na 200´C. Omyté a osušené paličky hoďte do hrnce a opečte ze všech stran. Poté je podlijte vývarem a vložte do trouby. Po půl hodině stáhněte teplotu na 180´C. Pečte ještě hodinu. Občas zkontrolujte, zda kuře nepotřebuje podlít. Paličky by měly být téměř ponořené.
- Vyjměte paličky z hrnce a do šťávy vmíchejte máslo, které jste obalili v mouce. Nakonec do vzniklé omáčky nasypejte petrželku, ještě podle chuti případně dosolte. Podávejte třeba se šťouchanými bramborami. Recept najdete zde: Šťouchané brambory s bylinkami
Napsat komentář