Kuřecí paličky s petrželkovou omáčkou

Kuře nikdy nezklame...

21 února, 2017

Skvělé a jednoduché jídlo, které vám bude moc chutnat. Napadlo mě spontánně, jako většina mých receptů. Dětem jsem k paličkám uvařila těstoviny, myslím, že víc by ladily se šťouchanými bramborami, nočky,  nebo s bramborovou kaší. Nechám to na vás! Maso jsem opět připravovala v litinovém hrnci, na který nedám dopustit. 

 

KUŘECÍ PALIČKY S PETRŽELKOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření + pečení: 1 a ¾ hod.

 

Ingredience pro 4 osoby:

 

3 lžíce másla

2 velké cibule nakrájené nadrobno

3 stroužky česneku nasekané na kostičky

1 zarovnaná lžíce mletého kari koření

12 kuřecích paliček (spodních stehen)

drůbeží vývar na podlévání

velká hrst čerstvé petrželky

1 cm silný plátek másla a lžíce hladké mouky na dokončení omáčky

sůl

 

 

Postup:

  1. V hrnci nebo pekáči, který můžete použít na plotně i v troubě, rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibuli a po chvilce i česnek. Restujte asi minutu a pak zasypejte kari kořením. Rychle promíchejte, aby vám ani česnek, ani koření nezhořkly.
  2. Rozpalte si troubu na 200´C. Omyté a osušené paličky hoďte do hrnce a opečte ze všech stran. Poté je podlijte vývarem a vložte do trouby. Po půl hodině stáhněte teplotu na 180´C. Pečte ještě hodinu. Občas zkontrolujte, zda kuře nepotřebuje podlít. Paličky by měly být téměř ponořené.

  3. Vyjměte paličky z hrnce a do šťávy vmíchejte máslo, které jste obalili v mouce. Nakonec do vzniklé omáčky nasypejte petrželku, ještě podle chuti případně dosolte. Podávejte třeba se šťouchanými bramborami. Recept najdete zde: Šťouchané brambory s bylinkami

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky