Gulášová polévka
Polévka do závějí...
30 ledna, 2017
Gulášová polévka… Zní to tak běžně a obyčejně. Ale já osobně jsem tedy na gulášovku dost náročná. Nejraději si ji dávám na horských chatách. V Rakousku chutná „Gulaschsuppe“ snad nejlépe. Bez poctivého hovězího vývaru ji neuvaříte dokonalou, to vám říkám rovnou. Výsledná chuť by měla být plná, lehce pikantní, masíčko se má téměř rozpadat a polévka musí být hustá. Dokonale vás zasytí. Hodí se nejen k obědu, když má být druhé jídlo sladké, ale klidně i s chlebem k večeři.
POCTIVÁ GULÁŠOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 2 hod.
Na 6 porcí si připravte:
1 lžíci sádla
1 velkou cibuli posekanou nadrobno
1 vrchovatou lžičku kmínu
300 g předního hovězího – nejlépe z krku
2 lžíce hladké mouky
2 velké stroužky česneku – prolisované
1 lžíci mleté sladké papriky
1,2 l hovězího vývaru – Hovězí vývar
1 lžíci majoránky
2 brambory pokrájené na drobné kostičky
sůl
pepř
Postup:
- Na sádle orestujte cibuli téměř dozlatova. Mezitím si maso nakrájejte na malé kostičky. Osolte ho a opepřete.
- Na cibuli hoďte kmín, poté maso, a počkejte, dokud se nezatáhne. Poprašte maso moukou a míchejte, vytvoří se jíška.
- Přidejte prolisovaný česnek, papriku a zalijte vývarem. Vařte polévku na mírném plameni, dokud maso nezměkne a poté do ní vhoďte brambory. Vařte ještě 15 min.
- 5 minut před dokončením promněte v dlaních majoránku a nasypejte ji do polévky.
Leave a Reply