Přírodní krůtí plátky s bramborovou kaší

Pár surovin dokáže také hodně...

24 ledna, 2017

Jak téměř z ničeho – třeba na horách – uvařit rychlý, a přesto moc dobrý oběd? Úplně jednoduše! Posuďte sami.

 


PŘÍRODNÍ KRŮTÍ PLÁTKY S BRAMBOROVOU KAŠÍ

 

Doba přípravy: do 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 


 

Porce pro 4 strávníky:

MASO

2 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 velká cibule nasekaná nadrobno

500 g krůtích prsou nakrájených na plátky

2 velká rajčata nakrájená na čtvrtky

sůl

 

BRAMBOROVÁ KAŠE

8 větších brambor pokrájených na kostičky
cca. 1,5 dcl teplého mléka
1 dcl smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl

 

 

Postup:

  1. Na másle a oleji opečte cibuli trochu víc než dosklovata. Získáte tak k masu tmavší šťávu.
  2. Na základ položte plátky a opečte je z obou stran. Osolte je a přidejte k nim rajčata. Podlijte vroucí vodou a duste doměkka asi půl hodiny. Průběžně podlévejte.
  3. Mezitím si připravte bramborovou kaši. Jak na to, najdete zde: Bramborová kaše
  4. Hotové plátky podávejte polité šťávou, kterou můžete buď přecedit, nebo nechat s cibulkou i kousky rajčat.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky