Přírodní krůtí plátky s bramborovou kaší
Pár surovin dokáže také hodně...
24 ledna, 2017
Jak téměř z ničeho – třeba na horách – uvařit rychlý, a přesto moc dobrý oběd? Úplně jednoduše! Posuďte sami.
PŘÍRODNÍ KRŮTÍ PLÁTKY S BRAMBOROVOU KAŠÍ
Doba přípravy: do 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Porce pro 4 strávníky:
MASO
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nasekaná nadrobno
500 g krůtích prsou nakrájených na plátky
2 velká rajčata nakrájená na čtvrtky
sůl
BRAMBOROVÁ KAŠE
8 větších brambor pokrájených na kostičky
cca. 1,5 dcl teplého mléka
1 dcl smetany ke šlehání
3 lžíce másla
sůl
Postup:
- Na másle a oleji opečte cibuli trochu víc než dosklovata. Získáte tak k masu tmavší šťávu.
- Na základ položte plátky a opečte je z obou stran. Osolte je a přidejte k nim rajčata. Podlijte vroucí vodou a duste doměkka asi půl hodiny. Průběžně podlévejte.
- Mezitím si připravte bramborovou kaši. Jak na to, najdete zde: Bramborová kaše
- Hotové plátky podávejte polité šťávou, kterou můžete buď přecedit, nebo nechat s cibulkou i kousky rajčat.
Napsat komentář