Zeleninová polévka s červenou čočkou
Teplá vitamínová bomba...
12 ledna, 2017
Není nad výživnou a zdravou polévku plnou vitamínů a vlákniny. Za pár chvil si ji snadno uvaříte. Zeleninu můžete hravě obměňovat, fantazii se meze nekladou. Červená čočka vašemu tělu udělá velkou službu. Obsahuje selen, zinek a vitamin B6. Má velký podíl vlákniny a nízký glykemický index, takže pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Čočka navíc polévku skvěle zahustí.
♥ Sáhněte opět po domácím vývaru – třeba do mrazničky jako já. Drůbeží vývar
ZELENINOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 25 min.
Pro 6 osob si připravte:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 cibuli nasekanou nadrobno
1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem
1 menší pórek nakrájený na kolečka
1 mrkev nakrájenou na kolečka
1 bramboru pokrájenou na kostky
hrst mraženého hrášku
1 l domácího vývaru
2 menší hrsti červené čočky
sůl na dochucení
Postup:
- Na másle a olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a pak k ní přihoďte česnek. Opečte je spolu chvíli.
- Na základ vhoďte všechnu zeleninu, opékejte asi 2 minuty a poté zalijte vývarem.
- Po 10 minutách vsypte do polévky červenou čočku. Dovařte polévku ještě 10 minut, to už bude měkká zelenina. Polévku můžete buď rozmixovat tyčovým mixérem, nebo nechat zeleninu v ní na kousky.
Napsat komentář