Kysané zelí s jablíčky
Zdravá příloha, navíc s perníkovou příchutí...
26 prosince, 2016
Řekla bych to asi takhle: zelí s perníkovou chutí. Čím to je? Badyánem, hřebíčkem a novým kořením. Spontánní nápad, který vyšel zase skvěle. Připravila jsem ho k pomalu pečenému bůčku. Společně vznikla dokonalá souhra.
KYSANÉ ZELÍ S JABLÍČKY
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Pro 6 osob si nachystejte:
500 g kysaného zelí
300 g nastrouhaných jablek
150 ml bílého vína
3 hvězdičky badyánu
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
Postup:
- Kysané zelí vložte i s nastrouhanými jablky do hrnce,přiveďte je k varu a podlijte vínem. Poté k nim přihoďte koření a na mírném plameni prohřívejte 10 minut. Občas promíchejte. Víno by se mělo odpařit.
- Vyjměte ze zelí koření a podávejte ho s nějakou masovou pečení, třeba s bůčkem: Pečený vepřový bůček
Napsat komentář