Vanilkové rohlíčky
Zavřete oči a podlehněte vanilce...
21 prosince, 2016
Mandle? Lískové, nebo snad vlašské ořechy? Co rodina, to jiný recept. Já mám nejraději mandlové těsto. Pokud to mají být skutečně vanilkové rohlíčky, pravý vanilkový cukr je nenahraditelný! Tento recept vám zaručí křehoučké a přitom pevné rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku. A zůstane po nich v ústech ta nenahraditelná chuť Vánoc, jaké znáte z dětství…
VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Doba přípravy: kolem 30 – 40 min.
Doba pečení: 1 plech cca. 8 min.
Na 2 plechy malých rohlíčků:
60 g mletých mandlí
150 g co nejlepší hladké mouky
2 lžíce domácího vanilkového cukru – Domácí vanilkový cukr
100 g másla (opravdu másla!)
2 žloutky
NA OBALOVÁNÍ ROHLÍČKŮ
50 g moučkového cukru
50 g domácího vanilkového cukru
Postup:
- Pokud si k práci přizvete robot, všechny ingredience najednou vypracujte v drobenku. Pokud dáte přednost rukám, začněte moukou, cukrem a mandlemi, poté přidejte nasekané máslo a žloutky.
- Drobenku vysypejte na vál a rukama ji spojte v hladké těsto. Můžete ho nechat uležet v lednici, ale dá se s ním pracovat i hned. V takovém případě si polovinu dejte do chladu, aby vám těsto nezměklo.
- Zahřejte troubu 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Z těsta postupně uždibujte kousky a tvarujte z nich malé rohlíčky. Dejte si pozor, aby byly hladké, jinak by při pečení mohly popraskat. Skládejte je na plech.
- Každý plech pečte přibližně 8 minut, musíte si čas odhadnout sami podle své trouby. Rohlíčky by měly být mírně nahnědlé a pevné, aby se daly sundat z plechu.
- Plech neste stát 3 minuty, připravte si mezitím cukrovou směs a poté v ní obalujte rohlíčky jeden po druhém.
Napsat komentář