Domácí vanilkový cukr
V cukroví je nenahraditelný...
4 prosince, 2016
Každé vánoční pečení zahajuji výrobou vanilkového cukru. Sáčky, které se prodávají, nesou název „Vanilinový cukr“. S vanilkou má tento cukr společnou pouze vzdálenou chuť. Dr. Oetker již prodává i cukr vanilkový, ale věřte mi, že když si ho připravíte doma, bude vám chutnat mnohem více. V cukroví je bezkonkurenční! Já si vanilkový cukr takto připravuji už několik let. Od Vánoc vždy zbyde, používám ho tedy i přes rok. Občas ho oživím novým luskem a přídavkem cukru.
DOMÁCÍ VANILKOVÝ CUKR
Doba přípravy: do 10 min.
Jediné, co je potřeba:
600 g moučkového cukru
2 vanilkové lusky
Postup:
- Vanilkové lusky podélně rozřízněte a nožem z nich táhlým pohybem vyškrábejte zrníčka vanilky.
- Na propojení vanilky s cukrem je nejlepší robot. Chvíli tyto dvě ingredience nechte robotem prohnat na vysoké otáčky. Pokud upřednostníte ruční práci, musíte mít trpělivost. Zrníčka se lepí, nebude jednoduché je pečlivě oddělit.
- Hotový vanilkový cukr nasypte do skleněné nádobky, vložte k němu prázdné lusky a zavřete. Lusky znásobí vůni cukru. Je dobré jej nechat aspoň den odležet.
Napsat komentář