Pracny – medvědí tlapky

Čokoládovo - ořechové pohlazení hebkou medvědí tlapkou...

14 prosince, 2016

 Recept na tyhle neodolatelné pracny mám od kamarádky Monči, která tvrdí, že lepší nejedla. Já tedy také ne! Asi jste v receptech na pracny čili medvědí tlapky zvyklí na kakao. Tak teď zkuste čokoládu a myslím, že se s kakaem rozloučíte. Čokoláda je totiž to, co dělá tohle cukroví naprosto výjimečným. Množství, které uvádím, je takový ten základ, který když upečete, budete litovat, že jste ho hned neznásobili dvěma. Nechám to na vás.

♥ Doporučuji pořídit si například od Tescomy silikonovou formu na madlenky. Tedy rovnou dvě, zatímco se bude péct jedna várka, naplníte si druhou formu, a tak stále dokola. Připravené formičky nemusíte vymazávat a hotové pracny se krásně dostávají ven.

 

PRACNY – MEDVĚDÍ TLAPKY

 

Doba přípravy: do 20 min.

Doba pečení: 1 plech 8-10 min.

 

 

Na základní množství, které ale hned zmizí, budete potřebovat:

 

120 g polohrubé mouky

120 g moučkového cukru

120 g másla

120 g vlašských ořechů – namletých

100 g nastrouhané kvalitní čokolády (u mě vede Lindt – kombinace 70% a 85%)

1 vejce

½ lžičky skořice

špetku natlučeného hřebíčku

moučkový cukr v kombinaci s domácím vanilkovým na poprášení – Domácí vanilkový cukr

 

formičky na pracny

 

 

Postup:

 

  1. Všechny ingredience spojte v hladké těsto – nejlepší práci za vás udělá robot. Poté těsto zabalte do fólie a nechejte v lednici aspoň hodinu odpočívat. Přes noc mu tam bude také dobře.
  2. Troubu si rozehřejte na 160´C. Formičky na pracny vymažte zlehka sádlem nebo máslem – pokud máte klasické plechové. Můžete použít i olej. Silikonové nevymazávejte. Vtlačte těsto do formiček tak, aby nesahalo úplně po okraj. Uprostřed by měl být malý důlek.
  3. Vložte formičky na plechu do trouby a pečte tak dlouho, dokud nebudou okraje zlehka tmavnout. Trvá to kolem 8 minut. Každá trouba je jiná, držte tedy stráž!
  4. Po vytažení musí pracny chvíli odpočívat a pak se ještě teplé opatrně vyklápí. Budou ještě měkké, pak ztuhnou. Pozor – u silikonové formy se mi spíše vyplatilo počkat do zchladnutí!
  5. Poprašte pracinky moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým a skladujte v chladu.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky