Králičí stehna na kořenové zelenině s tymiánem
Výborná, zdravá a rychlá večeře...
15 listopadu, 2016
Králičí maso patří k těm nejzdravějším. Když ho upečete tak, aby zůstalo šťavnaté, bude vám i moc chutnat. Jsou stovky možností, jak králíka upravit. Já vám teď předkládám velice jednoduchý recept. Tymián se s králíkem má opravdu rád, kořenová zelenina stejně tak. Slanina dodává masu šťavnatost.
KRÁLIČÍ STEHNA NA KOŘENOVÉ ZELENINĚ S TYMIÁNEM
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 60 min.
Pro 4 osoby jsou potřeba:
4 králičí stehna
sůl
4 lžíce olivového oleje
4 mrkve pokrájené na kolečka
2 petržele pokrájené na kolečka
2 cibule pokrájené na klínky
2 hrsti čerstvého tymiánu
12 plátků slaniny
vývar na podlití
Postup:
- Rozpalte troubu na 180´C. Králičí stehna omyjte a osušte. Osolte je a vložte do pekáče. Nalijte k nim olivový olej.
- Do pekáče přihoďte cibuli, mrkev a petržel a na stehna i kolem nich přisypejte celé snítky tymiánu.
- Na stehna pak položte plátky slaniny a vložte pekáč s víkem do trouby.
- Asi po 10 minutách přilijte vývar a pečte ještě 50 minut, dokud stehna nebudou měkká. Průběžně kontrolujte, zda nepotřebují podlít.
- Podávejte králíka třeba s dušeným celerem na víně a sušených švestkách jako já. Recept najdete zde: Celer na bílém víně se sušenými švestkami a tymiánem
Napsat komentář