Vepřové v mléce
Křehké a tak voňavé!
1 listopadu, 2016
Tohle křehké masíčko vás dostane. Použila jsem jen dvě koření. Bobkový list mám na zahradě čerstvý, společně se skořicí rozehrál v troubě dokonalou voňavou symfonii. Omáčka zůstala řídká, nezahušťovala jsem ji a nechala tak. Byla naprosto úžasná!
VEPŘOVÉ V MLÉCE
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření + pečení : cca. 2 hod.
Pro 4 osoby bude potřeba:
cca. 750 g vepřové plece
sůl
čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku – prolisované
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje + 1 na potření masa
1 celá skořice
3 bobkové listy
500 ml mléka (nejlépe plnotučného)
Postup:
- Maso omyjte, osušte a vmasírujte do něj rukama olej, sůl, pepř i česnek. Troubu si rozpalte na 180´C.
- V hrnci či pekáčku, který můžete použít na plotně i v troubě, si rozehřejte máslo společně s olejem a opečte v nich zprudka maso. Hned, jak se zatáhne, vložte do nádoby skořici a bobkový list a nalijte k nim mléko.
- Pak dejte pečicí nádobu do trouby a pečte maso pod pokličkou minimálně hodinu a půl. Kontrolujte ho, jestli nepotřebuje podlít mlékem. Já jsem použila litinový hrnec a nemusela podlévat vůbec.
- Maso podávejte nejlépe s bramborovou kaší. Tu moji najdete zde: Bramborová kaše
Napsat komentář