Pho bo – vietnamská polévka
Dodá vám sílu...
18 října, 2016
Tahle tradiční vietnamská polévka vás opravdu zvedne ze židle. Je tak silná a tak zdravá, že nastartuje organismus k výkonům. Pokud na vás leze nějaká nemoc, věřte, že vám ´Pho bo´ dodá sílu. Nejlépe ji umí rodilí Vietnamci. Když ne přímo ve Vietnamu, tak třeba v pražské tržnici Sapa. Tam koupíte i všechny suroviny pro asijskou kuchyni. Určitě stojí za návštěvu.
♥ Snad vás neodradí dlouhý seznam ingrediencí. Prosím, nezalekněte se ho a polévku zkuste. Pokud je vám blízká asijská kuchyně, ohromí vás a budete ji milovat stejně jako já.
PHO BO – VIETNAMSKÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 15 min. (pokud už máte hotový vývar)
Doba vaření: cca. 10 min.
Pro 4 osoby potřebujete:
1 l silného domácího hovězího vývaru
maso z vývaru nakrájené na tenčí plátky
2 hrsti fazolových výhonků (klidně nakládaných)
2 hvězdičky badyánu
1 svitek skořice
4 hřebíčky
4 cm zázvoru oloupaného a nakrájeného na plátky
2 lžíce rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
200 g uvařených rýžových nudlí (4 mm širokých)
4 jarní cibulky nakrájené na kolečka
2 červené chilli papričky nakrájené na kolečka (pro ostrou chuť ponechte semínka, jinak vyjměte)
2 hrsti čerstvého koriandru zbaveného stonků – lístky nechte vcelku
1 hrst čerstvé nasekané máty
♥ Recept na hovězí vývar najdete zde: Hovězí vývar
Postup:
- Vývar nalijte do hrnce, vsypte do něj skořici, badyán, zázvor a hřebíček a nechte zvolna vařit 10 minut.
- Mezitím si uvařte podle návodu nudle, sceďte je a propláchněte.
- Do vývaru přilijte limetkovou šťávu s rybí omáčkou.
- Připravte si misky k podávání a zbylé ingredience si rozdělte na 4 díly.
- Do misek vložte nudle, na ně přidejte výhonky, položte plátky masa a zalijte je vývarem. Nakonec je na řadě jarní cibulka, chilli, koriandr a máta.
Napsat komentář