Voňavá mrkvová polévka
Exotická chuť...
25 září, 2016
Tento recept na vyloženě sluníčkovou polévku jsem poskládala z různých inspirací. Musím říct, že je naprosto dokonalá! Zázvor nedovolí mrkvi, aby byla mdlá, a kokosové mléko vnese do chuti exotiku. Nejen můj muž byl nadšený, i děti nenechaly v miskách ani kapičku! Věřím, že velký podíl na chuti měly i mrkve z mé zahrádky. Zkuste ji, budete nadšeni.
♥ Vím, že se budu zase opakovat, ale opět se přimlouvám za skutečně domácí vývar. Bujónem nevykouzlíte tu pravou chuť. Tip, jak na to, a jak si udělat zásoby, najdete zde: drůbeží vývar
VOŇAVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: cca. 30 min.
Na 1 litr polévky si nachystejte:
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci másla
1 cibuli pokrájenou na kostičky
1 velký, nožem rozmáčknutý stroužek česneku
3 snítky tymiánu
8 středních mrkví pokrájených na půlcentimetrová kolečka
2 cm zázvoru nakrájeného na plátky
1 l domácího drůbežího vývaru
5 lžic kokosového mléka – (toho tuhého, které se drží v plechovce nahoře)
Postup:
- Na oleji a másle orestujte cibuli. Vhoďte k ní pak česnek, tymián, nechte provonět a přidejte mrkev a zázvor. Restujte spolu tak dlouho, dokud se vše krásně nespojí.
- Zalijte mrkvovou směs vývarem, a když začne polévka vřít, ztlumte plamen a vařte zvolna pod pokličkou asi 20 min. Mrkev by měla být „al dente“.
- Chopte se tyčového mixéru a polévku rozmixujte dohladka. Nyní je čas na kokosové mléko. Snažte se z plechovky sebrat to ztuhlé, zároveň polévku zahustí. Vmíchejte ho do polévky, nechte ještě bleskově přejít varem a můžete podávat.
Děkuji za úžasný recept, odzkoušeno z vlastní sklizně mrkve a chuť je opravdu jedinečná.
Moc a moc děkuji za krásné hodnocení! Co víc si přát než to,že to funguje??
Děkuji za úžasný recept, vyzkouším.
Děkuji za chválu a těším se, až mi napíšete výsledek!