Dušené hovězí plátky

Hovězích plátků se nikdy nepřejím!

13 září, 2016

Hovězí maso je vynikající a zdravé. Příprava tohoto pokrmu je jednou z těch nejjednodušších.  Základem je samozřejmě kvalitní maso . Já si pro něj jezdím buď do Globusu, nebo chodím do místního řeznictví. Musí být vyzrálé a voňavé i za syrova. Jen tak docílíte skvělého výsledku.

DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY

Doba přípravy:  15 min.

Doba vaření: cca. 2, 5 hod.

 

dsc02108-large

Na 4 porce potřebujete:

 

2 lžíce sádla

4 cibule pokrájené na kostičky

4 plátky zadního hovězího

1 lžíce mleté papriky

4 lžíce hořčice

2 větvičky libečku

1 větvička celerové natě (nebo sušená celerová nať)

sůl

čerstvě mletý pepř

lžíce studeného  másla obaleného v hladké mouce k dokončení omáčky

♥  Ať vaříte pro 4 nebo pro 6 lidí, vždy počítejte na jeden plátek masa 1 cibuli.

 

dsc02084-large

 

 

Postup:

 

  1.   Na sádle (já si škvařím vlastní) pomalu opékejte cibuli do jemně nahnědlé barvy. Cibule dává barvu omáčce. Trvá to asi 10 minut.dsc02082-large
  2. Mezitím si omyjte a osušte maso, osolte ho, opepřete, posypejte paprikou a rukou hezky vmasírujte hořčici.dsc02085-large

3.     Plátky masa postupně jeden po druhém opékejte zprudka na cibulce, dokud nebudou z obou stran hnědé. Vraťte je všechny do hrnce, vložte k nim libeček i celer,
podlijte vroucí vodou tak, aby neplavaly a duste na mírném plameni. Průběžně podlévejte.

4.     Když je maso měkoučké (mně se vždy rozpadne), vyjměte ho, šťávu přeceďte přes síto a do vyčištěné šťávy vmíchejte máslo obalené v mouce.
Míchejte rychle proto, aby se nestihly vytvořit hrudky. Omáčka by měla být hladká. Vraťte do ní maso, ať se krásně v omáčce vykoupe a obalí. Servírujte s rýží (recept zde: rýže),
nebo třeba s brambory, děti ocení i těstoviny.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky